Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slipper straff for publikumsopptøyene

Liverpool, Chelsea, Millwall, og West Ham slipper unna.

(Dagbladet.no): Ligacupkampene i uka som gikk ble skandaløse sett med engelsk fotballs øyne. I sør-London forsøkte Liverpool-fansen å angripe hjemmefansen etter verbal drittkasting på tribunen. Det endte med at de rev opp deler av tribunen da opprørspoliti hindret et kraftig sammenstøt.

Og litt lenger vest i byen ble Chelseas Mateja Kezman truffet like over øyet av en gjenstand fra tribunen.

I går bestemte det engelske fotballforbundet seg for at ingen av klubbene blir straffet som følge av bråket. I stedet gjennomgår politiet materialet fra overvåkingskameraene for å finne fram til synderne.

- Vi er mer opptatt av å ta individene enn klubbene, sier en talsmann for London-politiet til The Sun. Avisa mener forøvrig at FA er feige som lar klubbene slippe unna.

Fotballforbundets kjemper med nebb og klør for å holde bråkmakerne unna banene i England. Per dags dato har 2600 personer blitt bannlyst fra enhver fotballstadion i landet. Og det blir flere.

- Finner vi at noen har ropt ekstremistiske eller rasistiske ting fra tribunen, vil vi bannlyse disse menneskene også, sier en talsmann for politiet.

- I vår bok er det like alvorlig som å kaste flasker fra tribunene, sier han.

STYGGE SCENER: Liverpool-fansen var på vei mot Millwall-supporterne tirsdag. Nå skal individene forfølges framfor klubbene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media