Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slipper straff for spøkefullt banner

NFF dropper saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under vårkampen mellom Stabæk og Lillestrøm sang hjemmesupporterne «reis hjem, som i \'45» til motlagets tyske trener, Uwe Rösler.

Da Norges fotballforbund forrige uke straffet Stabæk for syngingen, svarte supporterne med en spøk:


Under returkampen på Åråsen forrige helg, viste de fram et banner hvor det sto «vi reiser hjem 19:45». 19:45 var klokkeslettet for kampslutt.

Rettet mot NFF
-  Ingen kommentar. Jeg verken hørte eller så noenting. Jeg har ikke drept noen, sa Rösler sjøl etter kampen.

Flere tilskuere reagerte derimot negativt på spøken, og utsendingene fra Romerike politidistrikt oppfattet opptrinnet som provoserende.


Dermed kom banneret med i rapporten til kampdelegaten fra fotballforbundet.

Dagen etter ba NFF Stabæk om en forklaring
, og den forklaringen fikk de fort: budskapet på banneret var ment sjølironisk og som et stikk til NFF - ikke til Uwe Rösler og Lillestrøm.

Dropper saken
På denne bakgrunnen har fotballforbundet nå bestemt seg for å droppe saken.

- NFF har tillit til at motivet som er angitt i redegjørelsen er korrekt, og har på det grunnlaget bestemt at en ikke vil forfølge saken videre, heter det i en pressemelding.

- Sett fra vårt ståsted virket dette som en lett avgjørelse å ta, og det synes det som forbundet er enig i, sier formann Mimi Berdal i Stabæk Fotball til Dagbladet.no.

IKKE STRAFFBART: Norges fotballforbund (NFF)straffer ikke Stabæk-supporternes spøk, fordi den retter seg mot nettopp NFF i stedet for mot Uwe Rösler og motlaget Lillestøm. Foto: MARIUS GULLIKSRUD
IKKE STRAFFBART: Norges fotballforbund (NFF)straffer ikke Stabæk-supporternes spøk, fordi den retter seg mot nettopp NFF i stedet for mot Uwe Rösler og motlaget Lillestøm. Foto: MARIUS GULLIKSRUD Vis mer

Utsagnet «reis hjem, som i \'45» ble derimot straffet med 10 000 kroner i bot av Doms- og sanksjonsutvalget, og denne dommen venter nå på ny behandling i Ankeutvalget.

Si din mening:
•Hvor bør grensa gå for hva som kan tolereres fra fansen på en fotballarena?

image: Slipper straff for spøkefullt banner