Slipper ustraffet fra dette

Håndballeksperter antyder skittent spill.

(Dagbladet): Tirsdag sjokkerte den serbiske treneren Sasa Boskovic norske håndballfans med å rive Linn Jørum Sulland i trøya mens han selv sto på sidelinja.

Nå fikk ikke den usportslige opptredenen noen konsekvenser for utfallet av kampen, som Norge vant 28-26 til slutt.

Nå forteller det europeiske håndballforbundet EHF at heller ikke de vil straffe treneren for opptrinnet.

Vær observante
Dermed får sidelinjeinngripenen ingen konsekvenser for Boskovic.

I en pressemelding oppfordrer EHF sine delegater og dommere om å «være ekstra observante framover», men vil altså ikke straffe utestenge Boskovic.

Bakgrunnen er at det ikke foreligger en formell klage fra Norges Håndballforbund. EHF mener også at bildene bare viser deler av sekvensen der Boskovic tar grep i dobbelt forstand, skriver NTB.

— Dette er vel korrupsjon i praksis. Det er også flaut, men dessverre ikke overraskende, sier NRKs ekspertkommentator i håndball, Øystein Havang, til NTB.

Trodde på én kamp
I Norge har flere håndballeksperter tatt til orde for å utestenge ham for hele mesterskapet.

TV 2-ekspert Frode Scheie trodde imidlertid tidligere i dag at EHF kom til la Boskovic slippe unna fordi Serbia overtok forpliktelsene fra Nederland og arrangerte mesterskapet på kort varsel.

Dermed, mente Scheie, at EHF ville gjengjelde tjenesten med å la Boskovic slippe billig.

- Det skal egentlig ikke spille inn, men det kan fort gjøre det likevel. Da kan det fort bli at de tenker vi gir ham én kamp og blir ferdig med det, sa Scheie på TV 2. Tidligere i dag.

Beklager
Og bommet altså med én kamp.

- Det er helt forkastelig, men han er jo også en beryktet trener, fortalte Scheie.

Serbias Håndballforbund kom i dag med en unnskyldning til de norske spillerne, støtteapparatet og publikum. I eposten de sendte kalte de trenerens oppførsel for upassende.

OK FOR HÅNDBALLFORBUNDET: EHF lar Sasa Boskovic slippe ustraffet fra dette oppsiktsvekkende opptrinnet. Heldigvis ber de delegatene sine holde øynene åpne framover i stedet. Foto: Etter tillatelse fra TV 2
OK FOR HÅNDBALLFORBUNDET: EHF lar Sasa Boskovic slippe ustraffet fra dette oppsiktsvekkende opptrinnet. Heldigvis ber de delegatene sine holde øynene åpne framover i stedet. Foto: Etter tillatelse fra TV 2 Vis mer