Sliten Bøkko imponerte igjen

Men greide ikke pallplass.

Forrige helgs 10.000 meter satt fortsatt litt for mye i beina. Dermed klarte ikke Håvard Bøkko en ny pallplass. Peter Mueller var likevel storfornøyd.

1.46,19 holdt til sjetteplass på 1500-meteren i Heerenveen fredag. Et stykke lenger ned på listen i forhold til sist helgs pallplassering på samme distanse, men kun 7/100 sekund skilte de to løpene.

Det er imponerende med tanke på at det ikke var mer enn fem dager siden søndagens seiersløp på 10.000 meter.

- Jeg trenger litt lengre tid på å fordøye en 10.000 meter, sa Bøkko til NTB.

- Hans beste 1500 meter

En 10.000 meter sitter nemlig i beina en stund. Derfor så heller ikke Mueller noen grunn til å klage over elevens løp.

Tvert imot.

- Dette er uten tvil hans beste 1500 meter. Det han gjorde i dag, var akkurat det jeg har ønsket å se mer av, sa Mueller til NTB.

Forrige helg var landslagstreneren ikke helt fornøyd med Bøkkos åpning på 1500 meter. Den forbedret Bøkko fredag. Med 23,7 på de første 300 meterne og 26,5 på den neste runden, hang han godt med de aller beste.

- Det var på åpningen jeg tapte forrige helg. Nå hadde jeg første indre og måtte prøve og legge press på Simon Kuipers. Jeg måtte gå litt hardere på de første 700 meterne, fortalte Bøkko.

FIKK MERKE HVOR LISTA LIGGER: Håvard Bøkko ble nummer seks på 1500-meteren i Heerenveen. Foto: SCANPIX
FIKK MERKE HVOR LISTA LIGGER: Håvard Bøkko ble nummer seks på 1500-meteren i Heerenveen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er vel bare forrige helg jeg har gått en raskere 1500 meter i Europa, og det var bare 7/100 sekund bedre, sa Hol-gutten.


Imponerer

Norges største skøytehåp har tatt steget opp på pallen tre ganger denne sesongen, og spesielt Mueller forventer seg store ting av 20-åringen.

Etter Bøkkos imponerende åpning på sesongen, stiger forventningene mot vinterens mesterskap. Men fortsatt er han bare 20 år, og det er mye som kan forbedres.

- Det er bra at det er framgang, men jeg skulle gjerne vært et halv sekund bedre og holdt de siste 600-700 meterne, mente Bøkko.

Mueller var spesielt imponert over Bøkkos løp fredag ettersom ingen av rivalene gikk 10.000-meteren sist helg.

- Han er den eneste med en 10.000 meter i beina. Sven (Kramer) gikk fantastisk, men dette er det nærmeste «Shadow» har vært til toppen, sa Mueller.

For ingen kunne gjøre noe med Sven Kramer på hjemmebane i Thialf-hallen i Heerenveen. I samløp med Mikael Flygind Larsen satte nederlenderen en tidlig standard, og vant til slutt på 1.45,21.

- Du får se hvor listen ligger, sa Bøkko om Kramers løp.