Sliten Eckhoff i tidsnød

Stian Eckhoff er tilbake, men han er dyktig sliten etter sitt comeback og føler at han er i tidsnød før VM.

I tillegg ble han lørdag kveld offer for lagkameratenes tjuvtriks.

Romkamerat Tor Halvor Bjørnstad låste døren da han forlot rommet før premieutdelingen, mens Eckhoff ble igjen. 24-åringen fant plutselig ut at døren bare kunne åpnes med nøkkel også innenfra, og satt i baret i 2. etasje på det norske løperhotellet.

Bjørnstad ble av rutinerte Bjørndalen, Hanevold og Gjelland «overtalt» til ikke å gå tilbake og låse opp. Det endte med at en av lederne måtte slippe ut Eckhoff.

- Sånn er det å være «rookie». Jeg er liksom den som bare er med, uten plikter og fritt vilt for de eldre gutta. Men bare vent, jeg skal ta igjen, sa Eckhoff til NTB og humret.

Humor er viktig i troppen, og pussig nok er det Stian som får gjennomgå.

Han har likevel gjort to oppsiktsvekkende renn i Ruhpolding, med 6. og 7. plass på sprint (lørdag) og jaktstart (søndag).

Men Fossum-løperen er dyktig sliten etter sitt sykehusopphold.

- Jeg mangler litt mer enn det lille ekstra, for å si det sånn. Jeg har ikke hatt noe ekstra å spa på med i helgen, og det plager meg. Det er ikke sikkert jeg kommer tilbake i god nok form til å bli tatt ut på sprint og jaktstart i VM. Tiden er knapp, innrømmet Eckhoff.

Han trenger gode plasseringer i Anterselva kommende uke samt en god treningsperiode i høyden. Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold, Egil Gjelland og Lars Berger er trolig inne på sprint/jaktstart-laget.

Andresen og Eckhoff kjemper om den siste plassen.

- Jeg håper det holder, men det blir tøft. Jeg trenger noen positive opplevelser, sa Eckhoff.

(NTB)