Sliten, frustrert og lei

Rune Bratseth sier at han snart ikke orker å bli slått mer i bakhodet av media. Men han er ikke i nærheten av å gå fra jobben som sportsdirektør i Rosenborg.

ATEN (Dagbladet): -  Jeg går ikke fra klubben når den ligger på ryggen, sier RBK-direktøren til Dagbladet.

-  Sjøl om jeg har fått mye og er sliten er jeg også veldig motivert til å gå på de oppgavene vi har foran oss.Rune Bratseth har aldri opplevd skikkelig motgang i livet. Før nå. Og han opplever den som en konstant plage. For uansett hva han sier om situasjonen i Rosenborg så føler han at han ikke blir trodd. I nedrykksposisjon er det jo nesten ingen som vil høre at han har klubbstyrets fulle tillitt.

-  Tror du virkelig at jeg hadde tviholdt på denne jobben hvis jeg ikke var ønsket i klubben, spør han retorisk.

Synlig juling

-  Uten den støtten jeg får internt så hadde jeg selvfølgelig trukket meg umiddelbart. Men jeg har den støtten - uten det samholdet vi har internt så hadde jeg ikke klart det.-  I tillegg klarer jeg heldigvis å plassere de problemene Rosenborg har der de hører hjemme.

Og det er der Rune Bratseth sliter. Med deler av lokalmiljøet - de som forguder RBK og ikke skjønner at han kan sove som en stein om natta. Han får synlig juling i Adresseavisa og mye skjult pepper fra dem som ikke er tøffe nok til å stå fram. Klart det gjør vondt.

Ta det åpent

-  Det er begrenset hvor mange ganger du orker å høre det, sier han. -  Sommeren min har av årsaker utenfor Rosenborg vært tøff nok som den har vært. Og når du blir slått tilstrekkelig nok ganger i bakhodet av media så blir du lei.

 SLITEN: Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth innrømmer at han er sliten av kjøret i Rosenborg, men likevel motivert for å få klubben på rett kjøl igjen. Foto: Aleksander Nordahl
SLITEN: Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth innrømmer at han er sliten av kjøret i Rosenborg, men likevel motivert for å få klubben på rett kjøl igjen. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

-  Det er jo ikke sånn at jeg ha denne jobben.Til alle de usynlige kritikerne, de som finnes i den store hopen av RBK-fans, men som av forskjellige årsaker bare snakker høyt når Rune Bratseth ikke er tilstede, sier han:

-  Det er vanskelig å forholde seg til folk du ikke vet hvem er. Og det er umulig å forholde seg til kritikk du aldri hører. Så derfor inviterer jeg herved alle som har noe på hjertet å komme til Lerkendal og ta det åpent med oss. Det er jo det vi ønsker. Kvelden før Rosenborg skal ut i sin 10. mesterliga skjønner ikke Rune Bratseth hvorfor han nok en gang må stå til ansvar for Rosenborgs sportslige elendighet. Men det må han. For det er problemene på Lerkendal media snakker om - ikke møtet med Olympiacos. Og da blir det vanskelig å beskytte seg sjøl.

Leser ikke aviser

Rune Bratseth har sagt at han ikke lenger leser aviser. Det er en dum uttalelse. For så lenge du leste dem i medgang mener mange at du skal lese dem i motgang også.

-  Jeg leser ikke aviser for å beskytte meg sjøl, sier han til Dagbladet.

-  Det er bedre å ikke vite hva som står der. Og det klarer jeg godt, jeg har mange andre ting i livet som betyr noe. Samtidig vet jeg at klubben har godt av prosessen vi er inne i.

-  Hvorfor det?

-  Det er mye å lære i motgang. Og vi lærer av dette. Og jeg tar absolutt min del av ansvaret, men heller ikke noe mer. Det må være klinkende klart, sier Rune Bratseth.

SPENT: RBK møter Trond Sollieds Olympiakos i dag. Mikael Dorsin (t.v.) og Vidar Riseth følges av Rune Bratseth på gårsdagens trening.