Sliten Hushovd

Thor Hushovd var tung i beina tirsdag, og måtte nøye seg med 164. plass. Nå blir han hjelperytter for Stuart O'Grady, som overtok ledertrøya.

Men Hushovds rådgiver Birger Hungerholdt regner likevel med at Crédit Agricoles sørlending får gå for etappeseirer på de flate etappene. Det er der Hushovd har sin sjanse.

- Det viktig for hele laget å ta etappeseirer, så jeg regner med Thor får beskjed om at han fortsatt får satse på å være med på spurtene på de flate etappene, sier Hungerholdt til NTB.

Tirsdagens 198,5 kilometer lange etappe fra Antwerpen til Seraing ble vunnet av den tyske Telekom-rytteren Erik Zabel, men det var Hushovds lagkamerat Stuart O'Grady som overtok den gule ledertrøya.

Måtte slippe

Hushovd var med i et tidlig utbrudd, som fort ble hentet inn igjen av hovedfeltet. 25 kilometer før mål måtte 23-åringen bare la et nytt rykk gå.

- Jeg bestemte meg for ikke å gå i kjelleren, og heller forsøke å være med på de flate etappene. Men det var ingen god dag, sier Hushovd via Hungerholdt.

Lagkompis O'Grady var betydelig mer fresk i frasparket, og rullet inn til ledertrøye for første gang på tre år.

- 1998 var et godt år for meg, men i dag viste jeg at å ha ledertrøya den gangen ikke bare var et blaff. Jeg vil takke laget mitt, som virkelig har støttet meg, og manageren vår, sa O'Grady.

Også Jens Voigt i Crédit Agricole er blant de fire beste i sammendraget. Hushovd holder nå 148. plassen.

Zabels andre

Tyske Zabel tok sin andre etappeseier for året da han kom først i mål etter en kort spurt i Seraing. Han var tydelig fornøyd da han krysset linja først. Zabel er mest Tour-berømt for å ha vunnet den grønne trøya (poeng) de siste fem årene.

- Dette var en svært viktig seier for meg, og for Telekom, sier Zabel, som er overlatt til seg selv på spurtene. Telekom prioriterer Jan Ullrich, og det har satt fart i spekulasjonene om at det er trøbbel i leiren.

- Det er ingen problemer i Telekom. Vi har en god atmosfære, påstår Zabel.

Ullrich ligger på 9. plass i sammendraget, plassen bak Zabel.

En annen Tour-favoritt, Lance Armstrong, er på plassen foran Zabel.

Hans lagkamerat i US Postal, Steffen Kjærgaard, kom tirsdag inn til 110. plass, og er på 94. plass i sammendraget.

KJAPPEST: Tyske Erik Zabel var kjappest i dagens Tour-spurt.