LYKKE: Jo-Wilfred Tsonga feirer seieren over Rafael Nadal i kvartfinalen i ATP-turneringen på Queen's tennisklubb i London. Foto: Ben Stansall, AFP/Scanpix
LYKKE: Jo-Wilfred Tsonga feirer seieren over Rafael Nadal i kvartfinalen i ATP-turneringen på Queen's tennisklubb i London. Foto: Ben Stansall, AFP/ScanpixVis mer

Sliten Nadal slått ut i London

- Jeg slo verdens beste, jubler Jo-Wilfried Tsonga.

Det ble stopp i kvartfinalen i Queen's for verdensener Rafael Nadal. Franske Jo-Wilfried Tsonga slo spanjolen 6-7, 6-4, 6-1 i dag.

Nadal bruker turneringen som oppladning til Wimbledon og innrømmet ved ankomst at han var utslitt etter sin sjette triumf i Roland Garros forrige helg.

Det første settet tok tennisesset hjem etter tiebreak, men deretter fulgte trøbbel for Nadal. Tsonga leverte en flott innsats og feide motstanderen av banen.

- Den første gangen jeg nådde topp 100 i verden var her på Queen's, og i dag har jeg slått den beste i verden. Jeg spilte helt opp mot mitt beste, det må jeg ha gjort for å slå Rafa, sa en fornøyd Tsonga etter kampen.

Trenger pause Tapet kom svært overraskende for Nadal, som har nådd sju strake finaler før ATP-turneringen i London. Det gir ham også minimalt med matchtrening på gress før han skal forsøke å forsvare Wimbledon-tittelen neste måned.

- Etter at jeg tapte det andre settet, mistet jeg konsentrasjonen. Jeg har spilt mange kamper på rad, og etter at han tok kontroll i tredje sett var det umulig å komme tilbake, sa Nadal og innrømmet at han har behov for en liten pause.

Jakter nummer fem Bedre gikk det for 3.-seedede Andy Roddick, som tidligere har vunnet Queen's-turneringen fire ganger. Han hadde ingen problemer med å ta seg av spanske Fernando Verdasco i kvartfinalen og vant i to strake sett med 6-2, 6-2.

I semifinalen venter Andy Murray for Roddick. Han skulle i utgangspunktet spilt kvartfinale mot Marin Cilic, men fikk walkover da kroaten måtte kaste inn håndkleet på grunn av en ankelskade.

(NTB)

NETTMØTE: Nadal var sliten etter seieren i Frankrike da han ankom London, og i dag tok kreftene helt slutt.Foto: Alastair Grant, AP/Scanpix
NETTMØTE: Nadal var sliten etter seieren i Frankrike da han ankom London, og i dag tok kreftene helt slutt.Foto: Alastair Grant, AP/Scanpix Vis mer