Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sliten Northug tror ikke på seier: - Jeg har ikke hatt én god dag i touren

Håper de andre er like slitne.

GRUET SEG FØR GÅRSDAGENS ETAPPE: Petter Northug var så sliten før gårsdagens femtenkilometer at han ville gi seg etter to av de sju rundene han gikk. I dag er det hviledag, men Northug er fortsatt sliten, hevder han.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GRUET SEG FØR GÅRSDAGENS ETAPPE: Petter Northug var så sliten før gårsdagens femtenkilometer at han ville gi seg etter to av de sju rundene han gikk. I dag er det hviledag, men Northug er fortsatt sliten, hevder han. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Petter Northug fikk kjenne på melkesyra så det suste på gårsdagens fellesstart i Oberstdorf. Til tross for at Northug stivnet mot slutten av løpet, halverte han forspranget Tour-leder Martin Johnsrud Sundby hadde før dagen startet. 

Differansen mellom de to før de tre siste rennene er nå bare 47 sekunder i Sundbys favør. Likevel tror ikke Northug det holder til å fravriste Sundby seieren i Tour de Ski.

- Jeg tror han føler han har bra kontroll, ja. Jeg tror han hadde følt det om vi hadde hatt samme tid også. Jeg måtte nok hatt førtifem til, og kanskje leda med førtifem sekunder om det skulle vært spennende, sier Northug under hviledagen i italienske Toblach i dag. 

Sliten
Grunnen til pessimismen er naturlig nok den siste monsterbakken i Val di Fiemme, Alpe Cermis, som avslutter hele touren. Den har Petter Northug aldri likt, og slik kroppen kjennes ut i dag, tror han ikke det blir noe særlig bedre på søndag.

- Jeg har ikke kropp til å være på pallen slik det kjennes nå, men jeg vet ikke hvordan andre har det, sier Northug til Dagbladet. 

Northug innrømmer at han er dønn sliten etter alle rennene så langt. Vanligvis er han grossist i etappeseire i Tour de Ski, men i år har han ikke vunnet noen.

- Jeg er fortsatt sliten. Jeg var jo sliten i går, før start, og når jeg lå på felgen der i sju runder, så håper jeg bare de andre er like slitne de også. Jeg har kjent det i hele touren at jeg ikke har hatt én god dag, egentlig. Men jeg er nå oppi der, av en eller annen grunn, sier han. 

Tett om pallplassene
Andreplassen han besitter i øyeblikket virker ganske trygg, selv om det bare er 22 sekunder ned til Sergej Ustjugov på tredjeplass. Deretter er det 44 sekunder ned til gårsdagens vinner, kasakhstanske Poltoranin. 

I tillegg er det et kobbel av løpere bak dem som alle jakter pallplass på toppen av Alpe Cermis.  

- Både Dario (Cologna) og Poltoranin har en formkurve som peker oppover, og jeg ser at de nærmer seg meg, så jeg bør ikke tape til dem i morgen. Jeg bør helst være topp ti i morgen, for jeg tror ikke det kommer til å skille mer enn førti sekunder her i morgen mellom topp tjue, sier Northug.

• Herrene går 10 kilometer i fristil i morgen med individuell start. Den begynner klokka 11.30. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media