Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sliten og støl Susann

- Ikke så smart å spille kamper, sier Susann Goksør Bjerkrheim etter to Nordstrand-treninger.

(Dagbladet.no) Susann Goksør Bjerkheim la opp som håndballspiller i 2000. Kneproblemene stoppet karrieren, og hun måtte gi seg som 30-åring.

Etter dette har den tidligere landslagskapteinen prioritert familieliv, sin sivile jobb og danseunderholdning på tv.

For et par uker kom imidlertid beskjeden om at Susann har løst lisens for Nordstrand. Det luktet et overraskende comeback for å hjelpe Oslo-klubben mot det truende nedrykksspøkelset.

Mandag trente hun for første gang med det unge Nordstrand-laget.

Treningshjelp

Goksør Bjerkrheim forteller imidlertid at mye skal skje om hun blir å finne på parketten i eliteserien denne sesongen.

- Jeg har ingen ambisjoner om det, men vi får se. Det spørs om det er så smart av meg - og det spørs om det i det hele tatt er mulig, sier hun.

For hvis hun skal ikle seg Nordstrand-drakta igjen, så vil hun ikke gjøre seg bort. Hun vil bare gjøre det om hun er sikker på at prestasjonene vil stå i stil med egne personlige ambisjoner.

SKAL VI SPILLE? Det er et par år siden Susann Goksør Bjerkrheim danset i tv-ruta - og det er enda lenger siden hun spilte topphåndball. Nå har hun imidlertid begynt å trene med Nordstrand. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
SKAL VI SPILLE? Det er et par år siden Susann Goksør Bjerkrheim danset i tv-ruta - og det er enda lenger siden hun spilte topphåndball. Nå har hun imidlertid begynt å trene med Nordstrand. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Og minst like viktig: Hun har en jobb i Raadhuset Salg & Lederutvikling som tar mye tid og to barn hjemme som krever sitt.

- Jeg har vært på to treninger nå, og det er der jeg helst vil hjelpe til. Jeg håper å kunne bidra med min erfaring der, ved å coache og styre de unge spillerne.

- Fryktelig sliten

Susann innrømmer at hun sleit med å holde følge under mandagsøkta.

- Jeg var fryktelig sliten etter den, og i dag er jeg grisestøl. I går fikk jeg derimot gjort mer av det jeg ønsker på treninga. De unge jentene er veldig mottagelige for innspill, og planen er at jeg, Vibeke og Sofie skal være en liten ressursgruppe.

De tidlgiere NIF-spillerne Vibeke Syversen og Sofie Løke har også steppet inn for å hjelpe gamleklubben.

Omtrent slik Randi Gustad gjorde i fjor høst. Hun hadde egentlig tenkt til å ikke spille, men ferdighetene og rutinen til den tidligere landslagsspilleren ble så viktig at hun ble helt sentral på laget.

Nå venter imidlertid Gustad barn og Arnhild Holmlimo er skadet. Rutinen er savnet - selv om Mia Hundvin gjorde comeback på nyåret.

image: Sliten og støl Susann

Oslo-klubber i bunnen

Nordstrand ligger på 8. plass foran kveldens kamper - bare to poeng over kvalikplassen. Osloklubben satser hardt og det vil være svært lite gunstig for dem å måtte ta turen ned i 1. divisjon.

Derfor har klubben nå samlet inn eks-spillere til tjeneste.

- Hva skal til for at du tar på deg drakta, Susann?

- Jeg måtte trent jevnlig en periode, men det blir ikke lett for jeg jobber mye. Det er rett og slett fornuftig å la være.

Hun sier hun har vært klar overfor Nordstrand-ledelsen på at hun helst ikke vil spille, men innrømmer at de har mast på henne.

- Jeg føler et visst press, men det er stor forskjell på trening og kamp.

I kveld er det bortekamp mot Gjøvik og Vardal, klubben som ligger under dem på tabellen. Seier vil gi Oslo-jentene et lite pusterom og ei luke ned. Også en annen Oslo-klubb, den gamle storheten Bækkelaget, sliter i bunnen.

- Det er trist, for det er jo klubbene mine. Jeg håper begge lagene klarer seg. Det skjer spennende ting i Nordstrand og jeg håper de kan gå til en ny-satsing i Bækkelaget også, sier Susann Goksør Bjerkrheim.

Som ikke legger skjul på følgende, to dager etter det som - føreløpig i hvert fall - er et mini-comeback:

- Det er fryktelig gøy å spille igjen.

VM-GULLET PÅ HJEMMEBANE: Susann Goksør Bjerkrheim med et godt tak rundt VM-pokalen hun og de andre jentene vant i 1999.
SUSANNS SISTE MESTERSKAP: Susann Goksør Bjerkrheim spilte sitt siste mesterskap i Sydney-OL i 2000. En drøy måned etter måtte hun gi seg på grunn av knetrøbbel.
SVINGTE SEG PÅ PARKETTEN: Susann inntok en ny arena da hun ble med på TV 2s «Skal vi danse?». Hun gjorde en god figur og endte på 2. plass i konkurransen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media