Sliten Solberg lei seg

Til tross for en utrolig avslutning i Rally Akropolis og 5. plass, var Petter Solberg nærmest en slagen mann. Ingenting går nordmannens vei.

- Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre. Jeg trener og jobber hardt, men det er ikke meningen at det skal gå min vei, sa Petter Solberg til NTB.

- Jeg så for meg et bra løp og var heltent. Men jeg gir aldri opp selv om det ikke gikk denne gangen heller.

For kjøringen til Subarus norske rallyfører er det ingenting å si noe på. Det er de tingene som er utenfor Solbergs kontroll som ødelegger for ham. Når bilen ikke vil starte, rattet løsner og teknikken ikke er på nordmannens side, blir det vanskelig å havne på pallen i VM-rallyet.

- Men så lenge det ikke er noen problemer er jeg en versting til å kjøre, sa Spydeberg-gutten, som var lei seg til tross for at han etter fredagens etapper lå helt nede på 17. plass.

En stund var han faktisk helt nede på 23. plass, men lørdag og søndag viste han sitt enorme talent som har gitt ham kontrakt i millionklassen.

Ett sekund bak

Før den siste etappen lå Solberg faktisk på 4. plass, men han ble passert av finnen Harri Rovenperä på avslutningsetappen. Solberg var ett sekund bak finnen i mål.

- Jeg er fornøyd med resultatet, men føler at jeg ikke kan klare noe bedre enn dette, sa Petter Solberg, som har hentet poeng til Subaru i alle de sju VM-rundene. Han kan trøste seg med at han med 15 poeng ligger poenget foran stallkamerat Tommi Mäkinen i sammendraget.

Golfoppladning

Briten Colin McRae vant Rally Akropolis for tredje året på rad. Ford-føreren var 24 sekunder foran Marcus Grönholm i Peugeot på 2. plass. Carlos Sainz tok 3. plassen, bare 13 sekunder for Solberg.

Foran den 8. VM- runden, Safari Rally i Kenya i juli, leder Grönholm med 37 poeng.

- Jeg får prøve å gjøre det bedre der. Jeg kommer i hvert fall ikke til å sette meg noe mål, sa Solberg, som skal lade opp med golf i hjemlige trakter før neste oppgave.

- Jeg er ikke noe god på golfbanen, men skal i hvert fall prøve meg.

(NTB)

MYE TRØBBEL: Petter Solberg kjørte seg opp til en femteplass i Rally Akropolis i dag, men sliter med tekniske problemer.