Sliten Sterling tynes av eksperter

Andre gir Hodgson skylda.

HENGT UT AV SJEFEN? Raheem Sterling får kritikk av enkelte fordi han var «for sliten» til å starte for England. Andre mener England-sjef Roy Hodgson (t.v) henger ut sin egen spiller ved å fortelle om samtalen. Foto: EPA/VALDA KALNINA
HENGT UT AV SJEFEN? Raheem Sterling får kritikk av enkelte fordi han var «for sliten» til å starte for England. Andre mener England-sjef Roy Hodgson (t.v) henger ut sin egen spiller ved å fortelle om samtalen. Foto: EPA/VALDA KALNINAVis mer

(Dagbladet): I går kom det fram at England- og Liverpool-talentet Raheem Sterling selv ba om å få slippe å starte mot Estland.

- Vi skulle akkurat starte en lett treningsøkt da Sterling sa han følte seg sliten, og at han ikke er i sin beste form i øyeblikket, sier England-sjef Roy Hodgson.

Landslagstreneren plasserte derfor Sterling på benken i gårsdagens kamp, og Hodgson sier han beundrer 19-åringens ærlighet.

Men flere eksperter reagerer med undring og forskrekkelse over at en tenåring er sliten så tidlig i sesongen. Spesielt fordi Liverpool-teknikeren bare var på banen halve kampen i 5-0-seieren mot San Marino torsdag.

Latterlig - Fullstendig latterlig at Sterling er for sliten til å starte. Fikk bare 45 minutter mot San Marino. Du har så mye tid til å slappe av på under landslagssamlinger, skriver BBC-ekspert Robbie Savage på Twitter.

Tidligere England-spiss Alan Shearer skriver i sin The Sun-spalte at sliten-utspillet vil henge ved Sterling i lang, lang tid.

- For sliten? Han er 19 og det er oktober. Jeg har ærlig talt ikke noen noe liknende i min karriere, ikke i noen tropper jeg har vært en del av.

Tidligere storspillere som Rio Ferdinand og Gary Lineker støtter derimot Liverpool-angriperens åpenhet.

- Stering, sliten. Det er greit nok. Engelske spillere er vanligvis for stolte for å si fra, i motsetning til våre utenlandske venner, skriver @rioferdy5.

Tenåringer blir slitne? - Raheem Sterling er en tenåring. Tenåringer blir slitne og til og med humøret svinger. Han er ung, er fortsatt i utvikling og vi må vise litt forståelse, skriver Lineker på Twitter.


Selv har Sterling retvitret meldinger om at det er «tøffere å stå opp kl 05 seks dager i uka». Han forsvarer seg i tillegg kryptisk, slik:

- Hører nå på... Beklager at jeg bare er et menneske. På vei hjem.


Andre eksperter mener oppstyret rundt Sterling er landslagssjefens feil. Hodgson måtte ikke fortelle om praten med Sterling lørdag, sier tidligere Liverpool- og Fulham-spiller Danny Murhpy.

- Jeg tror Roy kommer til å angre på det han sa. Jeg tror han kunne tatt seg av det og sagt «jeg ville bare gi han en liten pause», i stedet for å la gutten bære byrden, sier Murphy til Talksport.

Ubrent Liverpool-legende Jamie Carragher deler det synspunktet, selv om han aldri har gått til en trener med et liknende ønske.

- Jeg ville aldri gitt treneren en grunn til å droppe meg. Men jeg synes, uansett om han var sliten eller ikke følte seg bra, at dette burde vært holdt mellom dem, sier Sky Sports-eksperten til egen TV-kanal.

Carragher mener det er rett at Sterling beskytter seg selv. Han bruker de tidligere Liverpool-heltene Robbie Fowler og Michael Owen som eksempler på spillere som tidlig ble skadeforfulgte etter for mange kamper som unggutter.

- Vi må være forsiktige, slik at Sterling ikke blir utbrent, sier Carragher.