Nordisk VM-finale i håndall

Sliter: - Hvordan skal vi komme tilbake etter dette?!

Danmark kjørte over Norge i første omgang i VM-finalen i Herning.

LIGGER UNDER: Magnus Abelvik Rød ble kampklar, men Mikkel Hansen og Danmark kjørte over Norge i VM-finalen i Herning i Danmark. Foto: AFP / Jonathan Nackstrand
LIGGER UNDER: Magnus Abelvik Rød ble kampklar, men Mikkel Hansen og Danmark kjørte over Norge i VM-finalen i Herning i Danmark. Foto: AFP / Jonathan NackstrandVis mer
  • Norge - Danmark 11 - 18

Herning (Dagbladet): Kampen om Norden, kampen om VM-gull. Norge møtte Danmark i VM-finalen i Herning. Ekspertene spådde Danmark som de store favorittene, ettersom slo Norge i gruppespillet med 30-26-seier, der danske Mikkel Hansen var kampens store profil og scoret tosifret.

Selvfølgelig ville et VM-gull være ekstra spesielt for danskene, da de selv er verter i årets turnering.

Det var også vertene som kom best i gang. Hansen ble tildelt straffe i det første minuttet, og danskene fortsatte å holde trøkket oppe utover i første omgang.

- Hvordan skal vi klare å komme tilbake etter dette, roper kommentator Daniel Høglund etter at danskene skaffet ei luke på fire mål.

For Norge sleit i første omgang. I perioder hanglet skuddene inn bak målvakt Torbjørn Bergerud, og Danmark tok etterhvert en ledelse på sju mål. Norske Jøndal var mannen som scoret flest til pause, like mange som danske Lauge.

- Vi er i ferd med å kollapse her i første omgang!

Det konkluderer Viasats kommentatorer, Daniel Høglund og Kristian Kjelling.

- Det er helt bråstopp, fortsetter Høglund.

Heldigvis scoret Lasse Svan like før pause, men Danmark fikk likevel gå komfortabelt til pause med en sjusmålsledelse.

- Vi er i trøbbel ... Vi har ikke gitt opp håpet, men det må derimot skje et mirakel om det her skal snu, sier Høglund da dommeren blåser i fløyta etter første omgang.