Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sliter benken - men vil bli

I dag braker det løs i engelsk 1. divisjon. For Egil Østenstad blir ikke sesongåpningen like gledelig som han hadde ønsket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28-åringen må sitte på benken når Blackburn tar imot Crystal Palace hjemme på Ewood Park i ettermiddag.

- Det er klart jeg er skuffet over at jeg ikke får starte. Men det er hard konkurranse om plassene, sier Østenstad som en mulig forklaring på at manager Graeme Souness gir ham benkplass.

I fin treningsform

Østenstad kom til Blackburn fra Southampton i august i fjor. Han storspilte i Southampton, og noterte 27 Premier League-mål på 93 kamper. I fjor ble det ni mål og tjue kamper fra start for Blacburn. Om han greier å vise Southampton-takter i Blackburn-trøya i år, er ikke godt å si.

- Jeg føler meg i fin form på treningene, men jeg vet ikke om jeg er god nok i kamp siden jeg ikke får spille, sier nordmannen til Dagbladet.

Mange var sikre på at Blackburn skulle rykke opp igjen til Premier League i fjor. Slik ble det ikke.

- Vi må rykke opp i år. Ingenting annet er godt nok. Men jeg er likevel ikke sikker på at vi greier det, sier Østenstad, som regner Fulham, Birmingham og Wimbledon som Blackburns hardeste konkurrenter.

Ikke til salgs

Torsdag brakte norske og utenlandske medier nyheten om at Østenstad stod på Blackburns transferliste. Drøyt 30 millioner kroner er prislappen manager Souness skal ha satt på 28-åringen.

- Trenerne har fortalt meg at jeg ikke er til salgs, og da er jeg ikke det.

Hovedpersonen selv har heller ingen ønsker om å forlate klubben i nærmeste framtid.

- I utgangspunktet ønsker jeg å spille for Blackburn. Så lenge trenerne vil jeg skal bli, blir jeg, forteller Østenstad, som har fire år igjen av kontrakten med Blackburn.