Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sliter etter at arrangøren gjorde radikale endringer midt i OL: - Aldri opplevd det før

Den norske curling-duoen sliter med å tilpasse seg de nye steinene.

MOTGANG: De siste tre kampene har vært tøffe for den norske duoen, og de sliter veldig med å få til spillet etter at arrangøren gjorde endringer på steinene. Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix
MOTGANG: De siste tre kampene har vært tøffe for den norske duoen, og de sliter veldig med å få til spillet etter at arrangøren gjorde endringer på steinene. Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Norge slo Kina i tiebreak og er klare for semifinale mot Canada.

GANGNEUNG (Dagbladet): Den norske mixed double curling-duoen Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien imponerte stort innledningsvis i OL.

De slo både Canada og Sveits, og tapte knepent for de russiske deltakerne (OAR).

Men så var det noe som sa stopp.

Gjorde endringer

Først ble det en knepen seier over Finland, som ved gruppespillets slutt ble stående med én fattig seier, før både USA og Kina knuste Norge med kalassifre.

Etter nattas forsmedelige nederlag mot Kina forteller Skaslien at arrangøren tok et grep før den femte gruppespillkampen mot Finland.

- De var redde for at det skulle curle for lite i et sluttspill, så de har pusset steinene med sandpapir for å få dem til å curle mer.

- De gjorde det før Finland-kampen, og den vant vi så vidt. I de to neste kampene ble det sure tap, og vi må prøve å takle forholdene bedre, sier Skaslien.

- Kan arrangøren gjøre en sånn endring midt i et mesterskap?

- Jeg har aldri opplevd det før, men tydeligvis kan de gjøre det.

Is-trøbbel

Her skyter samboer Nedregotten inn.

- Ja, de kan gjøre det. Det er nytt at de kan det, og det er greit. Det er likt for alle, og jeg oppfattet det som greit når de gjorde det.

Han forteller videre at det ikke bare er steinene som byr på utfordringer for Norge. Også isen har gitt de to problemer.

- Den er litt mer «frosty» og sporete, og det er vanskeligere å lese linjer. Det er en vanlig utfordring i curling, og sånn sett er det ikke noe hokus pokus, sier han.

Omspill

Nattas kamp mot Kina ble tøff fra start for de to nordmennene. De havnet tidlig bakpå, og da det ble skivebom i den sjette omgangen sikret kineserne fem poeng.

På stillingen 3-9 innså Norge at slaget var tapt, og takket for kampen.

Dermed må de ut i omspill mot nettopp Kina for å kjempe om den siste semifinalebilletten. Den kampen går klokka 12.00 i formiddag norsk tid.

De andre lagene som har sikret seg en plass i sluttspillet er Canada, OAR og Sveits.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!