Dorothea Wierer

Sliter fortsatt: - Veldig vanskelig

Oppkjøringen til OL-sesongen har ikke gått på skinner for den italienske skiskytterstjernen Dorothea Wierer, som fortsatt sliter med søvnen.

HÅPER PÅ BEDRING: Dorothea Wierer har slitt med søvnen i sesongoppkjøringen. Håper et at problemene løsner når hun har fått flere renn i kroppen. Foto: NTB
HÅPER PÅ BEDRING: Dorothea Wierer har slitt med søvnen i sesongoppkjøringen. Håper et at problemene løsner når hun har fått flere renn i kroppen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I september kunne Dorothea Wierer fortelle at hun slet med søvnproblemer, noe som har vært en utfordring for henne i flere år. Den gang hadde hun flere måneder på å løse hodebryet, men fortsatt sliter hun, forteller hun nå til SVT Sport.

- Jeg har hatt en periode mellom august og oktober med store søvnproblemer. Jeg klarte rett og slett ikke å sove og måtte ta sovetabletter - og det var veldig vanskelig, sier Wierer og fortsetter:

- Jeg føler fortsatt at jeg er litt sliten.

Det er i anledning sesongåpningen for svenskene i Idre hun nå uttaler seg. Flere italienere deltatt på stevnet.

På hjemmebane under VM i Anterselva i 2020 tok Wierer gull både på normaldistansen og jaktstarten. Hun fikk også to sølv på stafett og miksstafett. Hun måtte derimot reise hjem uten medalje etter VM i Pokljuka, året etter.

Den gang avslørte hun også ovenfor Dagbladet at hun hadde problemer med motivasjonen. Noe av det var knyttet til coronasituasjonen.

HYLLES: Den italienske skiskytteren Dorothea Wierer imponerer de norske skiskytterne, Vetle Sjåstad Christiansen og Tarjei Bø på Instagram. Reporter: Melina Pambou. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Ingen pangstart

Wierer har vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger. I fjor, da Tiril Eckhoff sikret verdenscupkula, ble hun nummer fem. Men i sesongåpningen i Idre, ble det ingen pangstart. Med en bom på sprinten ble hun nummer sju i Sverige.

- Jeg synes ikke det var så ille til å være den første konkurransen, sa Wierer likevel til SVT etter løpet.

Hun innrømmer dog at hun har slitt når det kommer til liggende skytingen i det siste, der hun har måttet endre stilling opptil flere ganger i løpet av de siste ukene. Problemet er mentalt og hun jobber med å løse det, forteller hun.

HILSEN: Skiskytterne Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dahle har latt seg inspirere av NRK-serien «Hodet i klemme» og brytetreneren Fritz Aanes. Video: Ragna Kristine Sandholt og Mia Engenes Bratlie Vis mer

Mens italienerne får bryne seg mot svenskene i sesongåpningen, er nordmennene godt i gang på Sjusjøen. På sprinten lørdag gikk Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff inn til henholdsvis andre og tredjeplass. Kun slått av franske Julia Simon.

Søndag er det fellesstart som står på programmet for de norske skiskytterne på Sjusjøen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer