Sliter fortsatt med corona

Halvor Egner Granerud (24) kan fortsatt ikke trene som han vil.

SLITER ENNÅ: Halvor Egner Granerud. Foto: Tore Ulrik Bratland
SLITER ENNÅ: Halvor Egner Granerud. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SOGNSVANN (Dagbladet): Det slo ned som et sjokk i ski-VM da Halvor Egner Granerud (24) testet positivt for corona. Han mistet resten av VM.

Det har gått over to måneder siden han ble smittet, men skihopperen forteller til Dagbladet at han fortsatt er plaget.

- Jeg kjenner det litt, men det er ikke veldig mye. Lungene blir mer irriterte enn jeg forventer under intensiv trening over tid, forklarer han i forbindelse med at hopplandslaget ble presentert mandag.

Presentasjonen skjedde utenfor Olympiatoppen på Sognsvann i Oslo.

Granerud var selvfølgelig på lista, men i regnet som preger denne mandagen forteller verdenscupvinneren at han ennå ikke våger å kjøre kroppen hardt. Det har bare blitt små økter for å kjenne og føle på hvordan den reagerer.

ISOLASJON: Etter at Halvor Egner Granerud testet positivt på coronaviruset, ble det kjent at også mediesjef Steinar Bjerkmann må i isolasjon. Video: NTB / Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Granerud har valgt å fokusere mer på styrketrening i en periode, og vil øke utholdenhetstreningen seinere i sommer.

- Jeg liker å gjøre korte, men intensive intervaller. Men det må jeg vente med til formen er bedre. Nå handler det om knebøy og rolige løpeturer.

Granerud sier at han var på en helseundersøkelse på Olympiatoppen etter sesongen. Der fikk han positive tilbakemeldinger.

- Er det likevel en frykt for at coronasymptomene ikke skal forsvinne helt?

- Nei, egentlig ikke. Jeg er rolig på at ting blir bra, og det kjennes sånn ut på den utviklingen jeg har hatt. Det blir bedre og bedre for hver økt. Det tar kanskje bare lengre tid enn jeg hadde forventet, sier han.

- Hvordan ser du tilbake på den dagen da du testet positivt i VM?

- Det var en spesiell opplevelse. Jeg må innrømme at jeg husker ikke så mye av den. Det var en spesiell dag, en absurd situasjon å havne i. Men det var sikkert mye læring i det også.

FRAMSKRITT: Daniel-André Tande var på Sognsvann i dag, men møtte ikke pressen. Han er på bedringens vei etter fallet i Plancia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FRAMSKRITT: Daniel-André Tande var på Sognsvann i dag, men møtte ikke pressen. Han er på bedringens vei etter fallet i Plancia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Hopperne går inn i en massiv sesong med OL og skiflygings-VM i Vikersund.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg ser fram til å komme i gang ordentlig. Det er lenge siden jeg har gledet meg så til å hoppe igjen, forteller Granerud.

- Men det som kanskje er mest rart er at jeg gleder meg til alle teknikkøvelsene. Det ser kanskje kjedelig ut utenfra. Men jeg synes ikke det er kjedelig. Pirket og de små detaljene, det gleder jeg meg skikkelig til, forteller han.

LAGET: Her er hopplandslaget fotografert på Sognsvann i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
LAGET: Her er hopplandslaget fotografert på Sognsvann i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

HOPPLANDSLAGET 2021/2022

Kvinner: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Kvandal (Mosjøen), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta).

Menn: Anders Fannemel (Hornindal), Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel-André Tande (Kongsberg).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer