Sliter i regnet

Regnvær skaper trøbbel for Stian Boretti og Norge i Davis Cup.

SKØYEN (Dagbladet.no): Norge spiller denne helga nedrykkskamp mot Monaco i Davis Cup i tennis. Vinneren får beholde plassen i den europeisk/afrikanske gruppe 2.

Men regnvær i Oslo har skapt trøbbel for arrangørene, og ennå er ikke den første kampen mellom Stian Boretti og Monacos Benjamin Balleret ferdigspilt. Den ble avbrutt på grunn av regn både fredag og i går. Seint i går kveld forsøkte de å fullføre kampen, men litt over klokka 22 syntes dommeren at det var blitt for mørkt til å fortsette.

Da dommeren sa stopp ledet Monaco 6-3, 6-2, 3-6. I det fjerde settet står det 4-2 til Balleret, settet vil bli forsøkt spilt ferdig i morgen.

- Selvsagt er det slitsomt for hodet å spille en kamp over tre hele dager, men det er en del av gamet. Alt kan skje, og Stian har fightervilje nok til å kvikne til og vinne kampen, sier Davis Cup-kaptein Anders Håseth til Dagbladet.no.

Han er mer bekymret for baneforholdene, som han mener er en ulempe for Norge.

- Det våte dekket etter regnværet er ingen fordel for Norge, på grunn av spretten. Derfor håper vi på tørre baner søndag, sier Anders Håseth.

Om Norge vinner denne kampen, er det lagt et solid grunnlag for å vinne landskampen sammenlagt søndag. Da skal også Norgeseneren Jan Frode Andersen kjempe for Norges plass i Davis Cup-gruppa.

REGNET BORT: Stian Boretti ligger under for Monaco i Davis Cup. På toppen av det hele måtte kampen hans utsettes for andre gang på grunn av regn. Foto: Eirik Helland Urke
REGNET BORT: Stian Boretti ligger under for Monaco i Davis Cup. På toppen av det hele måtte kampen hans utsettes for andre gang på grunn av regn. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer