Vålerengas trenerjakt

Sliter med å bestemme seg

Vålerenga jobber bredt, intervjuer kandidater og håper det beste. Det er nesten som om de ikke helt vet hvilken type trener de vil ha.

HVEM SKAL OVERTA?: Ronny Deila er borte og Vålerenga skal ha en erstatter. Det tar sin tid. 31. januar reiser laget til Atlantic Cup i Portugal. Da må treneren være på plass. Foto: NTB/Scanpix
HVEM SKAL OVERTA?: Ronny Deila er borte og Vålerenga skal ha en erstatter. Det tar sin tid. 31. januar reiser laget til Atlantic Cup i Portugal. Da må treneren være på plass. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRAVSPESIFIKASJONENE TIL TRENERJOBBEN veldig mange ønsker seg i norsk fotball - lista som går på fotballfilosofi, faglige ferdigheter, vilje til å satse på egenproduserte spillere og menneskelige egenskaper Vålerengas neste trener må oppfylle - kan ikke ha vært noe tema på Intility Arena da Ronny Deila uten forvarsel snudde VIF-året 2020 på hodet i romjula.

Da Kjetil Rekdals arvtaker ble ansatt i 2016 ble en ny kurs staket ut på Valle.

Da Vålerengas eks-trener akkurat rakk å resignere for tre nye år før han stakk til USA og New York City FC, bestemte klubben seg for å fortsette ned den samme leia.

Valget i desember har betydd null bruk av overflødig tid på valg av stil, retning og type.

Da Ronny Deila signerte for MLS-klubben visste Vålerenga hva slags trener de vil ha.

MED ANDRE ORD, den biten skal være grei. Vålerenga vet hvordan de ønsker at lagets fotball skal se ut de neste åra. De vet også at nestemann, ut over å krysse av for det selvfølgelige, må være villig til å utvikle og satse på unge egenproduserte spillere. Og så bør de ta høyde for at ikke alle trenere som oppfyller disse kravene kanskje er egnet til å stå i stormene som garantert kommer til å blåse over Intility Arena.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer