Sliter med å finne favorittskiene

Men Aksel Lund Svindal er klar for gjensynet med ulykkesbakken i Beaver Creek.

Aksel Lund Svindal er sikker på det meste, men en snau uke før alpinsesongen fortsetter med verdenscupslalåm i Levi, sliter han med å finne favorittskiene.

- Jeg liker å ha kontroll. Derfor liker jeg å ha et par ski som jeg vet er best og raskest. Den avklaringen hadde det vært fint å ha unnagjort nå, men fortsatt har jeg ikke klart å finne de raskeste skiene.

- Den testingen som er nødvendig for å finne de beste skiparene, hadde jeg håpet å få unnagjort i sommer, men Atomic sendte ut en del ski som ikke var bra nok. Da ble det ikke noe av den planlagte testingen.

- Før Sölden-rennet hadde jeg også alvorlige planer om å få gjort unna den siste testingen, men forholdene satte en stopper for det. Heller ikke de dagene jeg har vært her på Geilo, har det vært mulig å få gjort unna nødvendig testing. Derfor er jeg litt usikker på hvilke skipar som går best, sier Aksel Lund Svindal til NTB.Forholdene på Geilo var bra mandag, men ikke bra nok til skitesting. De andre dagene Svindal har vært på Geilo har heller ikke vært helt på topp, men treningen har vært bra.

Dårlig tid

- Da testingen av ski ikke ble noe av i sommer, tenkte vi at det ikke gjorde noe, for vi hadde så god tid. Etter hvert som særlig forholdene ikke har gjort det mulig med skikkelig skitesting, er ikke tiden så god lenger. Jeg hadde håpet å få gjort unna en del testing her, men siden det ikke er blitt noe, må jeg satse på å bruke de fem dagene jeg har til rådighet før rennene i Lake Louise til å finne de beste skiparene, sier Svindal videre.

Den fysiske formen er han trygg på.

- Treningen i vår, sommer og høst har gått som planlagt. Jeg har en god følelse, for jeg har trent veldig bra, og så rettferdig er det at jeg får betalt for det, mener Svindal.Han innledet med en 13.-plass i verdenscupåpningen i storslalåm i Sölden, men var ikke mer enn halvsekundet fra tredjeplassen. Han viste at han er med igjen for fullt etter det stygge fallet i Beaver Creek for snart et år siden.

USIKKER PÅ SKIVALGET: Aksel Lund Svindal er kontroll på det meste, men er litt usikker på valget av utstyr. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
USIKKER PÅ SKIVALGET: Aksel Lund Svindal er kontroll på det meste, men er litt usikker på valget av utstyr. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Tom

Svindal innrømmer overfor NTB at han følte seg temmelig tom etter Sölden-åpningen siste helgen i oktober.

- Jeg var både forberedt og innstilt på at det ville bli en del oppstyr i forbindelse med Sölden-rennet, men det kostet mye krefter og energi. Derfor har det vært deilig å roe det ned en periode nå.

- Etter at jeg kom hjem fra åpningen, gjorde jeg unna en drøy uke barmarkstrening i Oslo. Det var en fin erstatning for å stå på ski, for det var dårlige forhold her i Norge på den tiden. I stedet for å ligge på sofaen, valgte jeg barmark.- De dagene jeg har hatt på Geilo nå har treningsmessig vært fine, men den skitestingen jeg hadde håpet å få unnagjort, ble det ikke noe av, sier Svindal.

Litt usikker

- Jeg tror nok jeg kan kjøre bra i slalåmrennet i Levi søndag, men jeg må innrømme at jeg er litt usikker også.

- Slalåmkjøringen min sitter ganske bra, men jeg er litt usikker på utstyret. Det er bra, men jeg vet ikke helt hvilket par som går best.

- Dessuten tror jeg at jeg kan profittere på at det blir roligere i Levi enn det var i Sölden. Jeg går inn i en roligere periode nå, for det blir ikke det samme maset og kjøret i USA heller. Jeg må innrømme at jeg ikke har noe imot det, sier Svindal.

Sliter med å finne favorittskiene

- Snart skal du til Beaver Creek igjen, hva tenker du om det?

- Det blir spennende, men jeg kan ikke tenke på det som har vært i bakkene der. Jeg må kjøre fort for å henge med, så det nytter ikke å flyte på gamle triumfer, sier Aksel Lund Svindal.

(NTB)

PÅ HJEMMEBANE: Aksel Lund Svindal trente på norsk snø på Geilo mandag.