Sliter med berømmelsen

Golfprofilen forteller om bedragersyndrom.

GOLFPROFIL: Paige Spiranac på en galla i Las Vegas. Foto: NTB
GOLFPROFIL: Paige Spiranac på en galla i Las Vegas. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Paige Spiranac var for inntil et par år siden en lovende profesjonell golfspiller.

De siste åra har hun droppet satsingen og heller skutt seg opp som golfekspert og en profil i sosiale medier.

Etter det har hun både blitt utsatt for trusler, men også fått mye oppmerksomhet og suksess. Tidligere i år var hun på coveret av årets Maxim «Hot 100.»

I en spørsmålsrunde på Instagram avslører hun derimot at suksessen nødvendigvis ikke går til hodet på henne. På et spørsmål om hvordan hun klarer å beholde bakkekontakt etter all oppmerksomheten, svarer hun:

- Dette spørsmålet er morsomt fordi det faktisk er helt motsatt. Jeg prøver å bygge opp selvtilliten siden jeg sliter med selvtillit og bedragersyndromet, svarer hun.

«HAPPY GILMORE»: Den tidligere golfproffen Paige Spiranac siste triks på Instagram har fått mye oppmerksomhet. Video: _paige.renee / Instagram Vis mer

Bedragersyndrom er ifølge Norsk Helseinstitutt et eksempel på at suksessrike mennesker føler en bekymring for å bli avslørt. Noe som kan være et hinder for karriereopprykk og velvære.

Hun forklarer videre at hun tviler på seg selv og ofte snakker ned seg selv.

- Jeg må bygge meg selv mer opp enn jeg må jobbe for å holde bakkekontakten. Jeg er min egen største kritiker, svarer hun videre.

29-åringen ble i høst rystet av massiv hets. Det fortalte hun om på Youtube.

- Ikke bare kroppshets, men utseendet, også. Ansikt og alt, sa hun blant annet

Hetsen kom etter at hun ble kåret til verdens mest sexy kvinne, ifølge henne selv.

UTROLIG: Jubelen står i taket etter Paige Spiranacs elleville slag. Video: Rødt Kort. Vis mer

Hun forklarer at det kom kommentarer på at hun har gått opp i vekt, og at hun ser annerledes ut enn på bilder etter kåringen.

- Når jeg tar bilder har jeg god lyssetting og velger selvfølgelig også de fineste bildene. På en stadion er det ikke sånn, og man kommer ikke til å se like bra ut. Jeg har følt et press på å se perfekt ut. Det er umenneskelig, selv de vakreste kvinnene i verden ser ikke alltid perfekte ut, forklarte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer