Sliter med motivasjonen

John Carews downperioder etter å ha etablert seg i en ny klubb skyldes problemer med den indre motivasjonen.

Det mener agent Per A. Flod - som forrige uke snakket med Carew om formsvikten han nå opplever i Lyon. Nordmannen har ikke scoret siden 3. desember, og fredag ga trener Gerard Houllier uttrykk for frustrasjon over Carews manglende form.

-  John er veldig klar over at han ikke har funnet tilbake til formen han viste før jul, men han tar det med fatning. Han er på rett spor, og jeg er ganske sikker på at han vil spille eventyrlige kamper utover våren. Man må ikke glemme at John fikk influensa da han kom tilbake etter jul, sier Flod.

Ting kan forbedres

-  Er det typisk for Carews karriere at han faller ned etter en god start?

-  Det er ikke til å legge skjul på at det har vært sånn. John hadde en kjempehøst i Rosenborg, i Valencia, i Roma og Besiktas, men har alltid slitt mer i vårsesongen. Det tredje året i Valencia er egentlig det eneste som bryter med trenden. Da var han god på våren også.

-  Hvorfor er det sånn?

-  Det er egentlig lett å forklare. Det har med den indre motivasjonen å gjøre. I starten er det sånn at man ønsker å vise publikum og alle andre hva man er god for. John må jobbe med å holde trykket, selv på gråere hverdager. Det er en ting som kan forbedres, sier Flod til Dagbladet.

Trives på hotell

Carew bor fortsatt på hotell, hvor han har holdt til helt siden august. Flod tror ikke at det har sammenheng med downperioden.

-  Jeg kan ikke tenke meg at det har noen sportslig betydning. John har kjøpt leilighet, men den er ikke helt innflyttingsklar. Han trives godt på hotell, og det er derfor han somler. Det samme skjedde både i Roma og Istanbul, sier Flod.

Fram til nå har Carew startet hver gang Lyon har spilt en kamp av virkelig betydning.

Aldri pepet ut

Franske sportsjournalister er usikre på om Carew eller Fred nå er førstevalget på spissplassen.

-  Det har kanskje forandret seg. Kampen mot Monaco på søndag som ble avlyst, var viktig for Lyon. Og Carew skulle ha startet på benken, sier Vincent Duluc i sportsavisa L\'Equipe.

-  Men han har ikke spilt spesielt dårlig. Carew er fortsatt svært populær. Fansen roper navnet hans og har aldri pepet mot ham, sier Duluc.

SLITER: I starten var John Carew en udiskutabel suksess i Lyon. Men nå opplever han formsvikt. Her i kamp mot Bordeaux.