Mikel Arteta om Martin Ødegaard:

- Sliter med skade

Martin Ødegaard (22) sliter fortsatt med skaden han pådro seg under landslagssamlingen med Norge.

USIKKER: Det blir spennende om Martin Ødegaard spiller den viktige kampen mot Slavia Praha i Europa League. Her fra 3-0 nederlaget mot Liverpool. Adam Davy/PA
USIKKER: Det blir spennende om Martin Ødegaard spiller den viktige kampen mot Slavia Praha i Europa League. Her fra 3-0 nederlaget mot Liverpool. Adam Davy/PA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arsenal ligger helt nede på tiende plass i Premier League, som gjør at det nærmest må et mirakel til for at klubben skal kvalifisere seg direkte til Champions League.

Det er derimot mulig for Arsenal å sikre spill i den gjeveste turneringen om de skulle vinne Europa League.

Torsdag kveld møter de Slavia Praha i kvartfinalen i turneringen, men kampen kan gå uten nøkkelspiller Martin Ødegaard.

Drammenseren pådro seg en skade i landskampen mot Gibraltar for noen uker siden, men var klarert til å spille de neste landskampene mot Tyrkia og Montenegro. Ødegaard spilte også i helgens tap mot Liverpool på Anfield.

Nå virker situasjonen til å være litt mer usikker rundt 22-åringen.

Manager Mikel Arteta snakket om Ødegaards skadesituasjon på pressekonferansen før kampen.

- Vi vil vurdere hvordan Martin har det. Han har slitt med en skade de siste to eller tre dagene siden han ble skadet på landslagssamling.

PARODI: @tynnetrevis med ny Martin Ødegaard-parodi. Video: @tynnetrevis / Rødt Kort. Vis mer

Det er ikke bare nordmannen som har hatt skadeproblemer, men Arteta avslørte ikke hvem som blir tilgjengelige til Europa League-oppgjøret.

- Vi har flere som er usikre etter kampen mot Liverpool, så vi må se hvordan alle har det og se hvem som blir tilgjengelige til torsdagens kamp.

Selv om det virker vanskelig for Arsenal å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League, nekter Arteta å gi seg.

- Inntil det er matematisk umulig, må du kjempe. Vi må være realistiske med hvor vi er plassert i ligaen, og det er ekstremt vanskelig. Men det er ikke umulig, så vi må holde oss til det.

Slavia Praha har levert strålende resultater i den hjemlige ligaen, men også imponert stort i Europa League.

Arsenal er favoritter før torsdagens dyst, men på reisen til kvartfinalen har Slavia Praha slått klubber som Leicester City, Rangers, Bayer Leverkusen og Nice.

- Vi ønsker å komme til semifinalen, og vi vet hvor viktig kampen er for oss. Motstanderen er modige, direkte og giftige, forteller den spanske manageren

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer