- Sliter med skuldra

En litt forkjær sittestilling har ført til at Thor Hushovd sliter med en stiv skulder som plager ham i treningen.

I helga er han Drammen hos fysioterapeut Trond Skjønhaug for å løse opp i problemene.

- Jeg har slitt med ei stiv skulder ei stund, så nå er jeg i Drammen for å få eksperthjelp til å bli bedre, sier Hushovd til Dagbladet.

Det er ikke noe akuttskade det er snakk om.

- Problemene er kommet av en vond nakke. På grunn av sittestillingen på sykkelen har nakken blitt sår, og det har forplantet seg nedover til skuldera og gjort den stiv.

- Begynner rolig

Selv om smertene har vært plagsomme har ikke skaden hatt avgjørende betydning for sesongoppkjøringen. Hushovd starter sesongen om en knapp måned med løp den 3. februar i Marseille i Frankrike.

- Det har nok ikke satt meg tilbake. Jeg kan trene for fullt framover, sier Credit Agrecole-proffen.

Likevel føler han at det er veldig mye igjen før formen er på topp.

- Jeg har vært en del i Norge i vinter, og ikke sittet på sykkelen hele vinteren som de fleste framskmennene har gjort. Så det betyr at jeg ikke kommer å satse så mye på sesongstarten som i fjor.

Da fikk han nemlig en meget trøblete forsesong med overtrening, og mye formtrøbbel fram mot Tour de France.

- Jeg lærte av de feilene jeg gjorde i fjor, så jeg kommer til å starte roligere i årets sesong, satse på å kjøre meg i form. Den første måneden av sesongen kommer jeg ikke til å satse på i det hele tatt, sier Hushovd.

Trener spurt

Treningsmessig har Grimstad-gutten også gjort forandringer i vinter.

- Jeg har satset mye mer på spurttrening enn tidligere.

- Hva innebærer det?

- Jeg trener på å øke taktomslaget i stor fart. De største kanonene greier å ligge bak i 65 kilometer i timen, og likevel øke tråkket de siste meternene inn mot mål. Der har jeg manglet litt, sier Hushovd.

Metoden er like enkel som spektakulær.

- Jeg ligger bak mopeder og motorsykler, og trener på å komme i stor fart bakfra. Jeg har gjort dette forholdsvis lite før, og kan allerede merke ganske stor framgang.

Hushovd er også mer fornøyd med oppfølgingen fra klubblaget så langt i sesongen.

- Nå er jeg én av to kapteiner, og det merkes. Jeg blir fulgt opp bedre hele veien, og er alltid midtpunktet. Og det er klart det både er gøy og smigrende, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

PROBLEMER: Sykkelproffen Thor Hushovd har slitt med stiv skulder ei stund. - Problemene er kommet av en vond nakke, sier Hushovd til Dagbladet.