Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Filip Ingebrigtsen reiser hjem

Sliter med smerter i foten: - Jævlig vondt

Filip Ingebrigtsen så brødrene sine herje i sesongstarten, men selv måtte han bryte 5000-meteren med en fotskade. Han reiser nå hjem for å bli undersøkt.

SKADET: Filip Ingebrigtsen har vondt i foten og reiser hjem fra California. Foto: Junge, Heiko
/ NTB scanpix
SKADET: Filip Ingebrigtsen har vondt i foten og reiser hjem fra California. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix Vis mer

25-åringen stilte på startstreken sammen med storebror Henrik under torsdagens friidrettsstevne i Palo Alto i California. Etter 3200 meter så han seg nødt til å bryte.

- Jeg sprang fire-fem runder, og plutselig kjente jeg smerte i foten. Så prøvde jeg å springe noen runder til og håpet at det skulle gå over, men det gikk ikke an å springe videre. Da stoppet jeg bare, sa Ingebrigtsen til NRK.

- Nå er det litt dritt. Jeg har jævlig vondt i foten, la han til.

Henrik Ingebrigtsen vant 5000-meteren i sesongdebuten. Med 13.16,97 senket han sin personlige rekord med 10,13 sekunder. Det var svært solid av løperen som fikk hele fjorårssesongen ødelagt på grunn av skader.

I det samme stevnet tok yngstemann Jakob en klar seier på 1500 meter. Der knuste 17-åringen den regjerende OL-mesteren Matthew Centrowitz på distansen. Unggutten var i mål på 3.39,06 og slo sin bestenotering med 46 hundredels sekund.

Til tross for suksessen plaget Filips skade pappa og trener Gjert Ingebrigtsen etterpå.

- Jeg klarer ikke la være å tenke på Filip. Det må alltid være noe kødd. Vi trengte ikke det, sa han til NRK.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media