Sliter med vondt kne

Høstens hardkjør tærer på skøytelandslaget. Nå viser det seg at også Eskil Ervik har problemer.

I flere uker har Ervik fått behandling for en belastningsskade i kneet.

30-åringen har vært Norges bestemann selv med disse problemene, og ser for tida ut som den eneste norske medaljefavoritten til OL i Torino. Mens Øystein Grødum, Rune Stordal og til dels Lasse Sætres problemer har vært godt kjent, har Erviks irriterte kne ikke vært like kjent for omverdenen.

-  Det stemmer at jeg har slitt med et vondt kne, og at jeg er til behandling, sier Ervik til Dagbladet.

-  Bør ikke bli verre

-  Det er ikke noe veldig stort problem. Når jeg går spenner jeg musklene i beina såpass mye at jeg har fått en irritasjon i et muskelfeste. Det er et tveegget sverd: Skal jeg gå fort, er jeg avhengig av å bruke musklene på denne måten. Hvis jeg får kjenning under konkurranser, kan det være plagsomt, sier mannen som ble nummer to på 5000 under sist helgs verdenscup i Torino.

-  Jeg er ikke bekymret for verken EM på Hamar eller OL-distansene sånn som tilstanden er. Men kneet bør ikke bli noe verre enn det er nå.

Ikke bekymret

Han kjenner belastninga i kneet også når han sitter stille lenge over tid, som i går - da han satt i bil på vei til Arendal. Allround-NM skal gå i Agder-byen kommende helg, med Ervik som stor favoritt.

TIL BEHANDLING: Eskil Ervik har imponert så langt i sesongen, men nå sliter han med skade. -  Det stemmer at jeg har slitt med et vondt kne, og at jeg er til behandling, sier Ervik til Dagbladet. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
TIL BEHANDLING: Eskil Ervik har imponert så langt i sesongen, men nå sliter han med skade. - Det stemmer at jeg har slitt med et vondt kne, og at jeg er til behandling, sier Ervik til Dagbladet. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer

-  En gang har jeg måttet avbryte trening med smerter i kneet, men veldig alvorlig var det ikke. Dagen etter satte jeg nemlig verdensrekord på 3000 i Calgary. Det er bare bra å være litt plaget.

-  Vi er ikke bekymret, sier sportssjef Finn Aamodt til Dagbladet.

-  Jeg regner med lege Fredrik Bendiksen og hans team har kontroll på alle sammen. Utøverne er friske, men på dette nivået må du være 100 prosent for å yte maksimalt, og de er ekstra oppmerksomme for hemmende plager, forklarer han.

Perfekt timing

11. februar går den første OL-distansen i Oval Lingotto, som ble innviet sist helg. Bygget var helt nytt og lufta inne i hallen tørr, noe som ikke hjalp på allerede hardt prøvede luftveier i den norske troppen.

-  Jeg merket lufta selv også. Og i Nord-Amerika, hvor vi var i november, er det jo også bestandig tørr luft, spesielt i Salt Lake City, sier Aamodt.

-  Det er forventet at utøverne tappes for krefter etter et sånt program som de nå har vært igjennom. Egentlig er timinga perfekt, det er greit å være slitne nå og ikke i februar.

Flere sliter

Øystein Grødum

Infeksjon i luftveiene. På bedringens vei.

Lasse Sætre

Var så utkjørt etter hardt program at han dro hjem fra Torino en dag tidligere enn planlagt.

Maren Haugli

Klagde på problemer både i nesa og brystet i Torino. Skyldes trolig hardt program og tørr luft.

Even Wetten

Har uttrykt at han føler seg fysisk tom etter høstens hardkjør.

Rune Stordal

Tilbake sist helg etter lyskestrekk, som holdt ham borte fra isen over en måned. Langt unna OL-form.