SCORET HATTRICK: Zlatan Ibrahimovic var ustoppelig sist Norge møtte Sverige.
Foto: Christine Olsson / NTB Scanpix
SCORET HATTRICK: Zlatan Ibrahimovic var ustoppelig sist Norge møtte Sverige. Foto: Christine Olsson / NTB ScanpixVis mer

Sliter ofte mot Sverige: Sist lagene møttes rev Zlatan Norge i fillebiter

Har bare 24 seire på 105 forsøk mot «Söta Bror».

• Følg Norge - Sverige i Dagbadets Fotballstudio fra 20.00!

(Dagbladet): Det er meldt om stinn brakke når våre svenske naboer kommer på besøk på Ullevaal i kveld.

- Kjempegøy med et utsolgt Ullevaal. Et ungt spennende norsk lag, Zlatan og hyggelige priser har gitt full uttelling, sier landslagets pressesjef Svein Graff til Dagbladet.

Det er tydelig at folk ønsker å se stjernespiller Zlatan Ibrahimovic spille fotball i Norge.

Lenge siden Det er første gang siden 2002 at Söta Bror besøker Oslo. Da endte det 0-0 i en privatlandskamp. Spillere som Ole Gunnar Solskjær og John Carew var i den norske startelleveren.

Siden den gang har Norge møtt Sverige tre ganger, sist på Friends Arena i 2013 da Zlatan Ibrahimovic scoret hattrick i løpet av 57 minutter. Superstjernen herjet så mye at en lagkamerat mente banen burde endre navn fra «Friends Arena» til «Zlatan Arena».

Anders Svensson scoret det fjerde svenske målet, mens Mohammed Abdellaoue og Stefan Johansen tegnet seg på scoringslisten for Norge.

Og en spillesugen Zlatan skal starte kveldens kamp.

Sverige best Forhåpentligvis får det norske publikummet noe å juble over i kveld. Men statistikken viser at Sverige har et solid overtak på våre norske håp.

Norge og Sverige har møtt hverandre hele 105 ganger totalt opp gjennom historien, og statistikken viser 24 seiere, 22 uavgjort og 59 tap, ifølge NFF.

Norges første landskamp noensinne var mot Sverige i 1908 (3-11-tap i Gøteborg). Sist Norge slo Sverige var på nøytral bane 22. januar i 2004 (3-0).

Ny forsvarsfirer På Ullevaal mandag må svenskene spille inn en ny forsvarsfirer på grunn av skader på sentrale forvarsspillere.

- Kampen mot Norge er ekstra viktig med tanke på at vi mangler en del forsvarsspillere som har vært med tidligere. Vi må komponere et nytt forsvar, sa den svenske landslagssjefen Erik Hamrén til fotball.no

Det er åtte dager til Sverige spiller EM-kvalifiseringskamp mot Montenegro.

For Norges del venter Aserbajdsjan på Ullevaal fredag. Da står tre viktige kvalifiseringspoeng på spill.

Norge stiller med følgende lag i kveld:

Nyland - Elabdellaoui, Nordtveit, Forren, Høgli - Ødegaard, Tettey, Johansen, Skjelbred - Nielsen, King