MATCHVINNER: Kyle Walker scoret det avgjørende andremålet som sikret City-seier.Foto: Oli SCARFF / AFP/NTB Scanpix
MATCHVINNER: Kyle Walker scoret det avgjørende andremålet som sikret City-seier.Foto: Oli SCARFF / AFP/NTB ScanpixVis mer

Manchester City slo Newcastle

Sliteseier for Manchester City etter Walkers drømmetreff

Mål av Raheem Sterling og Kyle Walker sørget for seier til de lyseblå fra Manchester.

  • Manchester City - Newcastle United 2-1 (1-1)

Manchester City er tilbake på vinnersporet etter en knepen 2-1-seier hjemme mot Newcastle.

De regjerende mesterne leverte langt fra sitt ypperste nivå, Newcastle leverte en meget solid forsvarsskamp, men City var straffet gjestene med to flotte mål fra vanskelige posisjoner.

Da Raheem Sterling sendte City i ledelsen allerede etter sju minutter virket det som om kampen skulle utvikle seg til et nytt Newcastle-mareritt på Etihad, men i stedet viste det seg å bli et tett oppgjør, i alle fall på måltavla.

Det var kun Kyle Walkers vakre scoring, hans første i Manchester City-drakt som gjorde at City fikk med seg de tre poengene.

- Når de (Newcastle) spiller med fem mann i forsvar, vil det alltid bli vanskelig for oss å finne rom, men jeg er veldig glad for å ha scoret. Det gjorde jeg ikke forrige sesong. Det var et fint øyeblikk for meg, sa matchvinneren til BT Sport etter kampen.

- I dag var det viktigst for oss å slå tilbake etter den skuffende opptredenen mot Wolves, tilføyde han.

Dermed står City med ti av tolv mulige poeng, mens Newcastle står med sitt ene fra bortekampen mot Cardiff. «The Magpies» har i tillegg tre ettmålstap mot topplagene Tottenham, Chelsea og Manchester City.

Sovnet etter god start

Det var Manchester City som startet best og var på offensiven allerede fra start. Riyad Mahrez fikk ikke til en god avslutning fra en drømmeposisjon og ballen trillet godt utenfor den nærmeste stolpen.

Bare sju minutter tok det før City var i føringen. De lyseblå vant igjen ballen høyt i banen og fant Sterling med rom ute til venstre. England-kanten dro seg innover og fyrte ballen i lengste hjørnet.

Etter den gode starten virket City stadig mer uniteressert og manglet tempoet og intensiteten fra starten av kampen. Det skulle straffe seg.

Plutselig, ut av intet, satt utligningen. Newcastle kontret ved Kenedy og Rondon, den venezuelanske spissen, så opp og la inn langs bakken hvor DeAndre Yedlin kom på et fantastisk løp fra sin høyrebackposisjon. Alene med Ederson styrte amerikaneren ballen enkelt i mål og lagene var like langt etter en halvtime.

God City-omgang

Etter en første omgang hvor hjemmelaget ofte ikke kom ut av krabbegiret var det mer futt over det Guardiolas menn viste etter pause.

Kyle Walker tok saken i egne hender og dundret til fra 28 meter. Ballen føk forbi en fullt utstrakt Newcastle-keeper Dubravka og inn nede ved den venstre stolperota.

Utover omgangen åpnet kontringsrommene seg for Manchester-klubben da Newcastle måtte sende flere mann framover i jakt på en utligning.

Etter en drøy time hadde hjemmelaget en voldsom dobbelsjanse. Etter strålende forarbeid av Agüero måtte Dubravka i aksjon for å stoppe Fernandinho. Keeperen viste seg fram med to-tre strålende redninger også på de påfølgende returene og holdt Newcastle inne i oppgjøret.

Agüero har scoret 14 mål på 11 kamper mot Newcastle i karrieren, men denne gangen slet argentinerene med å komme seg til gode avslutningsmuligheter. Hans beste sjanse kom på overtid, men storscoreren klarte ikke å runde Dubravka og det hele endte i en umotivert chip langt utenfor mål.

Såpass farlige var Newcastle at Pep Guardiola valgte å sette inn klubbkaptein Vincent Kompany for David Silva på slutten for å sikre tre poeng.