Norge - Serbia

Sliteseier for Norge

Det var jevnt lenge, men Norge klarte å slite seg til en seier mot Serbia. Håndballjentene er nå ubeseirede på de tre første kampene i VM-gruppespillet.

- SLITSOMT: Det var jevnt lenge, men Norge klarte å slite seg til en seier mot Serbia. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Serbia 28-25 (13-12)

Etter en strålende start med to seire på to forsøk i VM-gruppespillet, ventet Serbia på motsatt banehalvdel for Norge i neste kamp. På papiret den kanskje tøffeste motstanden så langt.

TØFT OPPGJØR: Moa Høgdahl reagerer på serbernes spillestil. Vis mer

Det var Serbia som skulle åpne scoringsballet, og gikk tidlig opp i 1-0. Det skulle ta hele tre minutter før det første målet kom for Norge. Stine Bredal Oftedal spilte en nydelig stikker inn på strek, hvor Kari Bratsett ventet og ekspederte ballen i mål. Rett etterpå var det Oftedal selv som fikk æren av å sette ballen i mål.

Norges kaptein skulle forsette den gode starten. Noen minutter seinere hadde Norge fått flyt på angrepsspillet og ledet 4-2.

De norske håndballjentene får mye oppmerksomhet i Japan. Vis mer

Kjempet seg tilbake

Serbia ga seg likevel ikke. Strålende keeperspill av Serbias sisteskanse, Katarina Tomasevic, gjorde at serberne kjempet seg inn i kampen igjen. Når det drøye kvarteret var spilt, sto det 6-4 til Serbia. Det gjorde at Thorir Heigersson så seg nødt til å ta kampens første timeout.

Heigersson timeoutsnakk skulle gi umiddelbare resultater. Inn kom blant annet Heidi Løke på strek. Hun visste seg tilliten verdig med en gang og scoret i sitt første angrep. Nesten nøyaktig ett minutt seinere sto det 6-6.

De neste minuttene fulgte lagene hverandre tett.

Resten av omgangen ble Norge litt jagende etter og slet med å ta ledelsen mot serberne. Ledelsesmålet skulle likevel komme. I det 27 minutt fikk Stine Skogrand ballen og satt den i mål samtidig som hun ble revet med. En meget sterk prestasjon.

Like etterpå utliknet Serbia, og lagene var like langt. Norge hadde ett angrep igjen av omgangen. Det utnyttet de bra. Emilie Hegh Arntzen ladet opp skuddarmen og klinket ballen i mål. Rett etterpå blåste dommer av omgangen, og Norge gikk inn til pause med en 13-12 ledelse. På slutten av omgangen fikk også Marija Obradovic sin tredje tominutter og dermed rødt kort.

Sliteseier

Første omgang begynte litt som den første. Mye fram og tilbake, uten at noen av lagene klarte å stikke ifra.

Serbias fargerike strekspiller Dragana Cvijic var en konstant trussel for det norske forsvaret i begynnelsen av den første omgangen. Norge skulle likevel vise styrketegn utover kampen. Godt keeperspill fra Silje Solberg gjorde at Stine Skogrand kunne sette inn 20-17 drøyt tolv minutter ut i omgangen. Det gjorde at serberne så seg nødt til be om timeout.

Dette sa Silje Waade etter kampen:

- SLITSOMT: Det var jevnt lenge, men Norge klarte å slite seg til en seier mot Serbia. Vis mer

Det skulle gi en liten effekt og Serbia gikk rett opp å scoret. Norge klarte likevel å ri av stormen, og holde serberne bak seg med en tremålsledelse i en lengre periode. Når det var ti minutter igjen av kampen, ledet Norge 25-20.

Serbia kjempet tappert og var på det nærmeste to mål bak med tre minutter igjen å spille. Med ett minutt igjen av kampen fjernet Malin Aune all tvil. Aune ble spilt nydelig ut på kanten og satt ballen forbi Serbias sisteskanse og sendte Norge opp i tremålsledelse. Heidi Løke avsluttet ballet, med en signaturscoring fra strek. Det var jevn kamp lenge, men Norge vinner 28-25.

Silje Waade er fornøyd med kampen, og sier det var deilig å få en seier ut av en så tøff kamp.

- Det var slitsomt i dag egentlig. De hang bra med. Det føtes alltid deilig med en seier til slutt, sa Waade til Dagbladet etter kampen.

Moa Högdahl sier seg enig med sin lagvenninne. Før kampen meldte hun at de kom til å møte et lag som spilte halvstygt, det står hun fortsatt på etter møte med serberne.

- Jeg står på mitt. De har en del stygge taklinger og etterslenger. Det er et hardt lag å spille mot og du kjenner det på kroppen etter kampen, forklarer Högdahl til Dagbladet.

Seieren gjør at Norge beholder ledelsen i gruppe A.

Norge møter Angola på torsdag, og nåværende gruppetoer Nederland på fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer