Sliteseier

De norske håndballjentene klarte med nød og neppe å slå en av VM-favorittene Tyskland. Vigdis Hårsaker sørget for at Norge fortsatt er med i VM.

Norge-Tyskland 31-30: Noe særlig mere spennende bør ikke håndball være. Skjebnekampene står i kø for det norske laget denne uka. Førstelag ut var Tyskland og kampen begynte jevnt, men etterhvert fikk blant annet Vigdis Hårsaker og Kristine Lunde fart på skuddarmen. Lagkaptein Gro Hammerseng var ute med ryggskade, og det preget nok laget til å begynne med. Første omgang endte så jevnt som det går, 18-18.

Først halvveis av andre omgang løsnet det for de norske jentene, forsvaret fungerte og Kristine Lunde og angrepsspillet fikk fart på seg. Heidi Tjugums strafferedning seks minutter før slutt bidro til seiersfølelsen.

Men det var Vigdis Hårsakers luremål i siste spilleminutt som sørget for at Norge fortsatt er med i gullkampen i VM.

- Det var lite tid igjen og jeg skjøt, fortalte Vigdis Hårsaker beskjedent etter det 31. målet.

Marit Breivik var ikke helt fornøyd tross seieren.

- Vi fikk aldri satt forsvaret. Det er noe fjernt over forsvaret vårt. Håper at dette kan bidra til å slippe fri litt spenning som har samlet seg opp, jeg er glad vi vant, sa landslagssjefen.

- Det er viktig at vi klarer å sloss oss til en seier på en litt dårlig dag. Tror at mange har lyst til å heve oss forsvarsmessig i morgen.

- Det var en thriller, det var ganske hett utpå der, bekreftet Heidi Tjugum etter kampen. Hun var veldig glad for at hun ikke sto i første omgang hvor Norge slapp inn 18 mål.

Kaptein Gro Hammerseng måtte se på kampen fra sidelinja. Under kampen mot Romania falt hun og slo ryggen. Etter et par minutter i dagens kamp fant hun ut at det ikke var mulig å spille. Det er fortsatt uklart om hun skal spille