Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slitne Norge klarte bare uavgjort

Svak innsats mot Jordan.

Jordan - Norge 0-0: - Det ble vanskelig å få til noe fornuftig spill i dag. Det var en blanding av lite saft i beina og dårlig presisjon. Det siste får underlaget ta en del av skylden for, sa Åge Hareide.

- Defensivt fungerte det OK. Jordan hadde en stor sjanse, ellers hadde vi god kontroll. Men framover var vi farlige nesten bare på dødball. Likevel burde vi vunnet kampen, for vi hadde dødballer vi skal score på.

Den aller største sjansen hadde Ardian Gashi da han var en av tre nordmenn som lurte offsidefellen på et frispark i første omgang. Bengt Sæternes dempet ballen til ham, men Gashi skjøt utenfor fra helt fri posisjon.

- Tre grunner: Venstrefoten, humpete bane og slitne bein, erklærte Gashi da han kom ut av garderoben, før noe spørsmål var blitt stilt.

- Det var en sjanse av den typen jeg ser på TV og roper «herregud, hvordan kunne han bomme på den?». Uheldigvis var det min tur i dag, sa Gashi til NTB.

Svakt

For første gang i sin tid som landslagssjef sendte Åge Hareide laget på banen i den klassiske norske 4-5-1-formasjonen, selv om han egentlig hadde tenkt at det skulle se ut som 4-3-3.

For tredje gang på Midtøsten-turneen fikk vi se en svak norsk førsteomgang, der laget ikke kom seg høyt nok på banen.

INGEN GOD KAMP: Ardian Gashi misbrukte Norges største sjanse. FOTO: SCANPIX
INGEN GOD KAMP: Ardian Gashi misbrukte Norges største sjanse. FOTO: SCANPIX Vis mer

Jordan yppet seg etter bare fire minutter, da Real Madrids ungdomsspiller Thaer Al-Bawab ble spilt gjennom. Den jordanske linjemannen markerte umiddelbart for offside, men Al-Bawab rakk både å score og juble før dommeren blåste frispark.

Resten av omgangen bød på bare en sjanse til hvert lag. Jordans sjanse kom i det 31. minutt, da Erlend Hanstveit ble overrumplet med ballen like utenfor egen 16-meter. Frode Kippe greide ikke å klarere det harde innlegget ordentlig, og Muayyad Abu Kishik fyrte løs fra god posisjon inne i feltet.

Espen Johnsen var raskt nede og reddet. Halvannet minutt senere kom Gashis kjempesjanse.

Ved pause gjorde Hareide tre bytter og la om til 4-4-2. Med Øyvind Storflor som spiss ved siden av Sæternes ble det mer sprut i laget, men etter en lovende start på omgangen dabbet det offensive spillet av igjen.

Thomas Holm skjøt over fra god posisjon etter en snau time, men så skapte ikke Norge stort mer før to dødballsjanser i det 87. minutt. Raymond Kvisviks dødballserve lå bak begge.

Først var Bengt Sæternes rett ved å nå Kvisviks frispark foran keeper.

- Jeg kjente den under knottene, sa Sæternes.

På den påfølgende corneren nikket Kippe over fra fri posisjon foran mål.

Forskyvning

Det ble bare to norske mål og en seier på Midtøsten-turneen, mens fjorårets januarreise ga 11 mål og tre seirer på like mange kamper.

- Det har skjedd en liten forskyvning i sesongen som er gått ut over spillernes grunnlag på denne tiden. De kom rett fra en ferie, som var velfortjent, men jeg har vært litt bekymret hele uken. Det er et spørsmål om det er grunnlag for å dra på en slik turné i januar, sa Hareide.

- Men når det er sagt, så har jeg fått noe ut av det. Verdien er først og fremst at jeg er blitt bedre kjent med spillerne bak kjernetroppen, sa landslagssjefen og trakk fram Raymond Kvisvik som den som har styrket sine aksjer i løpet av turneen.

- I dag? I dag var det vel sånn jevnt passe over hele linjen.

(®NTB)

SANDFEST: Petter Rudi i kamp mot Hassan Abdel al-Fattah. Underlaget var mildt sagt ikke optimalt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media