Slitne RBK'ere vant på angrepsspill

Rosenborg fortsatte der de slapp onsdag - med angrepsfotball og store defensive mangler. Den store forskjellen på lagene på Lerkendal. I dag var effektiviteten. Bodø/Glimt klarte ikke å score på alle sjansene de fikk, mens RBK puttet tre baller i Glimt-målet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var lite spill gjennom midten, og ballen ble slått rett i angrep av begge lag. 3-0 høres overlegent ut, men i antall sjanser var kampen langt jevnere.

Rosenborg fikk en tidlig ledelse ved Roar Strand etter fem minutter, og Sigurd Rushfeldt gjorde sitt 18. seriemål like før pause. Det gjorde at Rosenborg hadde det meste under kontroll. Men det å spille så offensivt sliter på fra før slitne spillere.

Ikke lurt

- Det hadde vært lurere om vi hadde konsentrert oss om det defensive. Det er langt lettere å spille med mange mann bak ballen, men angrepsfotball ligger til våre hjerter og derfor ble det slik, sa Bent Skammelsrud som slo til med sitt første eliteseriemål for sesongen ved å fastsette resultatet til 3-0.

Skammelsrud varsler at høsten som kommer blir hardere enn noen gang tidligere.

- Tidligere har vi kunne ta det litt roligere i noen av kampene, men nå må vi spille for fullt. Vi skal gi Molde kamp til døra, men hvis de fortsetter slik de har gjort så fortjener de mesterskapet, sa Skammelsrud.

Rokeringer

En forklaring på at Rosenborg ikke klarte å tette mer igjen bakover var at Trond Sollied måtte foreta omrokeringer fordi småskadde André Bergdølmo måtte stå over. Børge Hernes tok over Bergdølmos plass på ventrekanten. Like før pause fikk høyreback Christer Basma en stempling i høyre ankel og måtte forlate banen. Men han blir klar til neste kamp. Midtbanemotoren Roar Strand måtte også ut, og det ble ikke samme rytme i laget etter disse skiftene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer