Slitne RBK'ere vant på angrepsspill

Rosenborg fortsatte der de slapp onsdag - med angrepsfotball og store defensive mangler. Den store forskjellen på lagene på Lerkendal. I dag var effektiviteten. Bodø/Glimt klarte ikke å score på alle sjansene de fikk, mens RBK puttet tre baller i Glimt-målet.

Det var lite spill gjennom midten, og ballen ble slått rett i angrep av begge lag. 3-0 høres overlegent ut, men i antall sjanser var kampen langt jevnere.

Rosenborg fikk en tidlig ledelse ved Roar Strand etter fem minutter, og Sigurd Rushfeldt gjorde sitt 18. seriemål like før pause. Det gjorde at Rosenborg hadde det meste under kontroll. Men det å spille så offensivt sliter på fra før slitne spillere.

Ikke lurt

- Det hadde vært lurere om vi hadde konsentrert oss om det defensive. Det er langt lettere å spille med mange mann bak ballen, men angrepsfotball ligger til våre hjerter og derfor ble det slik, sa Bent Skammelsrud som slo til med sitt første eliteseriemål for sesongen ved å fastsette resultatet til 3-0.

Skammelsrud varsler at høsten som kommer blir hardere enn noen gang tidligere.

- Tidligere har vi kunne ta det litt roligere i noen av kampene, men nå må vi spille for fullt. Vi skal gi Molde kamp til døra, men hvis de fortsetter slik de har gjort så fortjener de mesterskapet, sa Skammelsrud.

Rokeringer

En forklaring på at Rosenborg ikke klarte å tette mer igjen bakover var at Trond Sollied måtte foreta omrokeringer fordi småskadde André Bergdølmo måtte stå over. Børge Hernes tok over Bergdølmos plass på ventrekanten. Like før pause fikk høyreback Christer Basma en stempling i høyre ankel og måtte forlate banen. Men han blir klar til neste kamp. Midtbanemotoren Roar Strand måtte også ut, og det ble ikke samme rytme i laget etter disse skiftene.

- Det er lenge siden vi har matchet Rosenborg i antall sjanser. Vi visste at Rosenborg var slitne og at vår sjanse lå der, sa en skuffet Glimt-trener Øystein Gåre.

Blir i Glimt

Glimt-strategen Arild Berg viste i kampen at han er fullt på høyde med Rosenborgs midtbanespillere.

- Jeg følte det som om kampen var et eneste stort angrep, sa yngstemann Berg.

På spørsmål om han kunne tenke seg å spille for Rosenborg svarte han:

- Kanskje akkurat i dag, men jeg trives i Bodø og har gitt beskjed om at jeg blir der.

(NTB)