- Slitsomt og tungt

Filip Ingebrigtsen fikk endelig en opptur etter den tunge tiden.

VISTE FORM: Filip Ingebritsen under Bislett Games. Foto: Annika Byrde / NTB
VISTE FORM: Filip Ingebritsen under Bislett Games. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Filip Ingebrigtsen (28) var familiens eneste innslag under Bislett Games i kveld, da han løp 3000 meter i sesongåpningen.

Det endte med en personlig bestenotering på 7.34,00 (en forbedring på 15 sekunder) - det nest raskeste løpet på distansen av en nordmann. Bare lillebror Jakob har løpt raskere, mens storebror Henrik har tiden 7.36,85.

- Det var sinnssykt deilig. Det er en veldig deilig rus å gjennomføre gode økter og ikke minst gode konkurranser, det er runners high og i tillegg gjøre det her foran publikum på hjemmebane, er veldig gøy, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Pappa Gjert Ingebrigtsen kalte sønnens løp «fantastisk bra» på NRK, etter at 28-åringen har slitt med sykdom under hele sesongoppkjøringen.

- Å se Filip komme ut av den lange, mørke tunnelen er noe av det kjekkeste og sterkeste jeg har opplevd, sa Gjert Ingebrigtsen med tårer i øynene til Aftenbladet etter løpet.

Det har ikke stoppet troen på å levere på hjemmebane.

- Jeg har ikke vært så veldig spent, for du får en grunnleggende selvtillit når man gjør gode økter og kjenner at kroppen er sprek. Det er klart at man er litt ekstra nervøs når man skal gjøre sitt første løp for sesongen, men jeg merket at jeg var pigg og at jeg kom til å springe bra, jeg var bare usikker på hvor bra, sier han.

- Ingenting med toppidrett å gjøre

Det har langt fra vært gitt at Ingebrigtsen skulle stå her i kveld med «godfølelsen», for han har vært langt nede.

- Det har vært så galt at jeg ikke har klart å gjennomføre treningen. Jeg har så vidt klart å trene annen hver dag på det verste. Det har ingenting med toppidrett å gjøre. Man springer iallfall ikke fort i OL av slikt. Det har vært slitsomt og veldig tungt, sier Ingebrigtsen.

- Jeg har følt meg syk. Jeg har vært litt sånn ... rett og slett syk og sengeliggende i mange dager. Jeg har ikke fått kroppen til å fungere skikkelig. Jeg har følt meg syk rett og slett, sier han videre.

28-åringen sier at den mentale biten har vært det verste.

- Det er klart det at når du trener to ganger om dagen og får bekreftet at det er helt ræva, da er det tungt å komme seg ut hver dag å motivere seg og ha troen på at du kan springe fort. Absolutt, det er tungt mentalt.

- Har du vurdert å gi opp hele OL?

- Ja, når man ikke får kroppen til å funke, er det ikke noe poeng egentlig. Jeg er glad jeg har vært tålmodig og motivert meg med andre ting.

Funnet annen motivasjon

Ingebrigtsen tar en kort pause for å følge med på Karoline Bjerkeli Grøvdal, før hun løper over mål på 5000-meteren.

- Har du fått ekstra hjelp i denne perioden?

- Jeg har ikke kunnet løpe så mye som jeg ville, intervaller og slik, så har jeg gjort andre ting. Gjort mye teknikk, styrke og prøvd å jobbe med det jeg har hatt mulighet til å gjøre, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

- Jeg føler jeg har utviklet meg mye på det nivået der, men det er kondisjonen og den treningen der som legger grunnlaget for å springe fort, så det hjelper ikke å jobbe med marginer om man ikke får gjort basen i bunn. Men jeg er glad jeg har funnet motivasjon i andre ting.

Neste konkurranse for Filip Ingebrigtsen er Diamond League-stevnet i Monaco 9. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer