Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Sälmördare i lusekoftor»

Klanen får passet påskrevet.

(Dagbladet.no): På lørdag går en av vårens storoppgjør i norden av stabelen. Da drar Vålerenga med 1500 klansmedlemmer på tur til Stockholm for å møte Djurgården.

Og oppladningen er selvsagt i gang. I god, gammeldags broderånd.

«Det tillhör sannerligen inte till vanligheterna att vi brukar få läktarmotstånd från riktigt stora bortaklackar när vi spelar hemma. Men nu får vi läktarmotstånd med råge, det väntas bli ca 1500 sälmördare i lusekoftor som ska invadera oss under helgen till matchen DIF-Vålerengen!» heter det med dårlig skjult redsel på Djurgårdens offisielle supporterside Järnkaminerna.

For etter å ha blitt kalt «selmördare i lusekoftor», svarte Klanens nyhetsnettside VPN.no på sedvanlig ettertrykkelig vis.

«Nøytrale, ynkelige Sverige hisser til krig ? Jeg tror ikke det. Still klokka noen år tilbake. Vi er verken for eller mot invasjon av våre naboland, vi er verken for, eller mot drap på millioner av jøder. Nei, det er ikke lett å ta stilling til så vanskelige spørsmål. Men seljakt, nei se det klarer dere å ta stilling til. Bra. Sånn bortsett fra at det er historieløst det også, dere har en konge som raste gjennom en selkoloni i speedbåt i 110 kilometer i timen,» skriver VPN.no i sitt svar.

Videre går VPN.no svenskenes krigshistorie i sømmene, og konkluderer med at de ikke gjorde noen særlig innsats mot tyskerne under 2. verdenskrig.

Vålerengas supportere er derimot svært glad for at Sverige forsynte seg med Jämntland og Härjedalen. Faktisk mener de at svenskene burde forsyne seg med mer av den norske landsbygda.

«Hvorfor pokker lot dere oss sitte igjen med så mye av distriktsnorge? Når dere først skulle forsyne dere fra nederste hylle kunne dere ha tatt alt. Vi har nok bønder i Norge. Det er aldri for sent.»

LUSEKOFTE? Hvor er lusekofta, lurer sikkert mange på. Hakapiken er heller ikke å se på dette bildet av Klanen. Foto: Scanpix
LUSEKOFTE? Hvor er lusekofta, lurer sikkert mange på. Hakapiken er heller ikke å se på dette bildet av Klanen. Foto: Scanpix Vis mer

På nettsida svenskafans.com ble debatten umiddelbart tatt opp.

Alkeby hadde følgende melding om Norge og nordmenn:

- Just nu är allt från Norge dödsmärkt. Av den anledningen tänker jag INTE titta på TV4 resten av vecka eftersom dom har en svamlande norrbagge som väderflicka på \'Nyheterna\'.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media