Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo 17 år gammel Rosenborg-rekord

Bodø/Glimt slo en 17 år gammel rekord da de var overlegne Odd etter at Espen Ruud fikk et omdiskutert rødt kort.

REKORD: Glimt-spillerne etter scoring av Marius Høibråten da nordlendingende slo en 17 år gammel Rosenborg-rekord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Odd - Bodø/Glimt 0-4 (0-2)

Alt lå til rette for målfest og vakker fotball da Bodø/Glimt gjestet Odd i Skien onsdag kveld. For på de tidligere tretten oppgjørene mellom lagene har man til sammen fått hele 59 scoringer.

Og festfotball fikk man virkelig servert på Skagerak Arena. Bodø/Glimt tok kommandoen tidlig i kampen og herjet tidvis med hjemmelaget som fikk Espen Ruud utvist etter et kvarter spill.

Den avgjørelsen var omdiskutert og et samlet ekspertpanel i Eurosports FotballDirekte mente avgjørelsen var feil. TV-bildene viste at Ruud hektet i beina til Glimt-spiss Kasper Junker, men ekspertene mente at den tidligere landslagsbacken forsøkte å ta ball og dermed skulle slippe unna situasjonen med gult kort.

- Dette er årets vankeligste ekspert-avgjørelse, uttalte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson om situasjonen.

I TV 2s FotballXtra var Jesper Mathisen uenig med sin svenske ekspertkolllega.

- En korrekt avgjørelse. Her er Espen Ruud altfor sent ute og da er det helt korrekt dømt, sa Mathisen.

I intervju med Eurosport etter kampen innrømmer Ruud selv at han var borte i noe i straffesituasjonen, men han var uenig i det røde kortet.

- Jeg er ikke dommer, men rødt kort føles veldig strengt når jeg gjør et ærlig forsøk på å nå ballen, sa Ruud til Eurosport.

Til pause ledet gjestene 2-0 og statistikken viste at gjestene hadde hatt hele 74,5 prosent ballbesittelse i den første omgangen.

Dominansen til Glimt stoppet ikke etter pause og et praktmål fra Marius Høibråten og en enkel scoring fra innbytter Sammy Skytte sikret 4-0-seier til serielederen.

Slo 17 år gammel rekord

Bodø/Glimt har aldri startet sesongen bedre i Eliteserien og lå på tabelltopp før kveldens runde etter å ha vunnet de fire første kampene i Eliteserien.

Onsdag kveld fortsatte kalasformen og Bodø/Glimt ble det første laget siden Rosenborg i 2003 som har vunnet sine fem første seriekamper.

Odd-trener Jan Frode Nornes var full av beundring for gultrøyene etter kampen.

- Bodø/Glimt er et fordømt godt fotballag og vi skal spille med en mann mindre i 75 minutter og det blir tungt. All ære til Glimt, de er Norges beste fotballag sammen med Molde, sa Nornes til Eurosport.

Med tabelltopp og fem strake seire er det naturlig at det blir snakket om mulighetene for seriegull for fjorårets serietoer, men det ønsker ikke en av kveldens store profiler, Jens Petter Hauge å høre om foreløpig.

- Folk får snakke som de vil om det, men det er ikke noe vi har fokus på, forteller Hauge til Eurosport etter kampen.

Høydramatisk start

Det tok nesten et kvarter før det skulle ta fyr på Skagerak Arena. Men når det først tok fyr, tok det virkelig fyr i sommersola i Skien.

Glimts Jens Petter Hauge kombinerte seg fint gjennom på venstrekanten før han slo inn mot en fremadstormende Kasper Junker. Den danske spissen så ut til å bomme på ballen, men ser på reprisen ut til å bli hektet av Odds Espen Ruud i avslutningsøyeblikket.

Det ser dommer Marius Hansen Grøtta på direkten og blåser straffe. Espen Ruud får i tillegg se det røde kortet og måtte skuffet tusle inn i garderoben til en tidlig dusj.

På selve straffen var Philip Zinckernagel nådeløs og satte sikkert inn 1-0 til gjestene fra Bodø.

I undertall sliter Odd voldsomt med Glimts vakre angrepsspill og gjestene spiller til tider ball i hatt med hjemmelaget. Og det skal ikke ta lang tid før gultrøyene dobler ledelsen.

Igjen er det Jens Petter Hauge som gjør forarbeidet. 20-åringen kombinerer med Fredrik Bjørkan seg elegant gjennom Odd-forsvaret før han fra dødlinja slår inn foran Rossbachs bur.

Nok en gang er det Kasper Junker som møter legget fra Hauge, men denne gang er det ingen som stopper dansken og han pirker inn 2-0 for Bodø/Glimt.

Praktmål

I pausen uttalte Odd-kaptein Steffen Hagen til Eurosport at «alt er mulig», men det håpet fikk seg en kraftig trøkk bare få minutter etter pause.

Odd går rett i angrep etter fløytesignalet og roper på straffespark når Tobias Lauritsen blir forstyrret alene med keeper. Børven-erstatter blir tydelig forstyrret nok til at avslutningens hans blir helt uten kraft og triller inn til Glimt-keeper Smits.

Bodø/Glimt slår så kontra og etter litt klabb og babb i feltet havner ballen hos Marius Høibråten. Midstopperen fyrer til fra over 20 meter og ballen skrur utakbart opp i hjørnet bak Sondre Rossbach i Odd-målet.

Etter drøye timen spilt ga Odd-trener Jan Frode Nornes debuten til sine to nysigneringer, Mushaga Bakenga og Filip Lunding Jakobsen. Men de får ikke gjort noe med et Bodø/Glimt i festhumør.

På en kveld hvor det virker som gultrøyene treffer på alt de prøver øker Sammy Skytte ledelsen til 4-0 før 70 minutter spilt. Phillip Zinckernagel rekker såvidt ballen før den går utover dødlinja og får slått et slapt innlegg inn i boksen.

Der er det ingen som plukker opp innbytter Skytte som helt alene setter inn 4-0 til gjestene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!