Katharina Thanderz, boksing

Slo alarm - tynte kroppen

To år etter at trenerne hennes sa fra om at vektreduksjonen ble for heftig, tar bokseprofilen Katharina Thanderz (33) grep.

BYTTER: Katharina Thanderz avbildet på en pressekonferanse i Oslo i 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BYTTER: Katharina Thanderz avbildet på en pressekonferanse i Oslo i 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding fra hennes hovedsponsor Bettsson, bekrefter Thanderz at hun bytter vektklasse fra superfjærvekt til superlettvekt.

Bokseren, som har en normalvekt på 70 kilo, forteller at kampen om å komme ned i 59 kilo før kamper har vært en stor belastning.

- Svært strengt regime

Hun forteller at trenerne hennes allerede i 2019 slo alarm og mente vektkuttene ble for harde, men at det ikke var noe valg å bytte vektklasse da hun sikret seg en tittelkamp.

- Jeg mener selv jeg har hatt full kontroll på kuttene. Ernæringsfysiolog og leger har fulgt meg tett, men det har vært et svært strengt regime, forteller Thanderz i pressemelding.

SKAPER REAKSJONER: Alana McLaughlins MMA-debut skaper bråk. Video: Rødt Kort. Vis mer

Tittelkampen endte i karrierens største skuffelse, proffkarrierens første tap kom mot britiske Terri Harper i fjor.

I pressemeldingen kaller hun tapet for en «befrielse», og utdyper hvordan hun måtte presse seg selv for å komme nok ned i vekt til å få stille til kamp.

- Før kampen mot Harper kjørte jeg en økt på morgenen, så var det en gåtur på rundt seks kilometer, før jeg hadde en ny økt med boksing. Etterpå ble det ny gåtur på åtte kilometer. Det handlet om å få ned fettprosenten så mye som mulig.

- Den siste uka før kamp kommer det verste. Da begynner man med væskekuttet. For å klare vekt måtte jeg fremdeles ta av rundt seks kilo, omtrent ti prosent av kroppsvekten min. Da dreier livet seg bare om å få vekk de nødvendige kiloene. De to siste dagene før innveiing drakk jeg under en halvliter med vann til sammen. Det er tøft, men det er slikt man må tåle for å være en fighter.

Tittelambisjoner

I sin nye vektklasse må hun fortsatt ned i vekt, men færre kilo. Thanderz, som har holdt både EM- og VM-belte i sin forrige vektklasse, håper på å kunne gjenta bedriften i ny vektklasse.

- Det er en vektklasse med høyt nivå, men jeg har sett på tittelholderne og det er navn jeg mener jeg skal kunne slå. Jeg må ta noen kamper, men klarer jeg tre-fire seirer på rad bør mitt navn nevnes i forbindelse med en tittelkamp. Det er en kamp jeg skal være klar for. Jeg skal bli verdensmester, sier hun.

Hun trekker også fram at forberedelsene til kamp nå vil bli annerledes.

- Jeg kan ha et større fokus på kampplanen og motstanderen. De siste kampene har alt dreid seg om å klare vekten, nå kan jeg heller bruke tiden på å forbedre meg best mulig til å vinne kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer