- Slo Barrantes? Han er jo verdens snilleste gutt

Frustrasjon hos AaFK-stjernen.

ÅLESUND (Dagbladet): AaFK slo godt fra seg da de sikret ett poeng i sluttminuttene mot LSK. Nå mener imidlertid flere at Michael Barrantes slo i overkant godt fra seg.

Før 31-åringen ble byttet ut til fordel for Peter Orry Larsen, som scoret AaFKs mål, rakk han å gjøre litt ugagn.

Og denne gang var ikke ugagnen en metafor for å gjøre det vanskelig for motstanderen med sine sportslige kvaliteter; denne gang var det ugagn med negativt fortegn.

Det mente i hvert fall flere av Lillestrøm-spillerne etter kampen. Det samme uttrykte tidligere Tippeliga-dommer Per Ivar Staberg.

- Barrantes burde hatt rødt kort, sa Staberg i TV 2s studiosending.

AaFKs største stjerne hadde en dårlig dag både sportslig og ikke minst hva angår kroppspråket.

- Verdens snilleste gutt Stjernespilleren slo til stadighet ut med armene i ren frustrasjon, og i det 29. minutt kastet han armen etter LSKs Arni Vilhjalmsson.

Islendingen holdt igjen Barrantes på vei frem i banen. Da slang Barrantes ut armen og traff Vilhjalmsson i bakhodet.

GULT: Michael Barrantes pådro seg et nytt gult kort, men flere mener at han burde blitt utvist. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GULT: Michael Barrantes pådro seg et nytt gult kort, men flere mener at han burde blitt utvist. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Det er totalt uakseptabelt hvis Michael slo, men jeg så ikke situasjonen. Jeg tviler litt, for han er verden snilleste gutt. Man vet aldri i kampens hete, men Michael gjør ikke sånt, sier AaFK-trener Harald Aabrekk til Dagbladet.

- Det er vanskelig for meg å si noe, så lenge jeg ikke så hva som skjedde, legger Aabrekk til.

Heller ikke hoveddommer Espen Berntsen så hva som faktisk skjedde. Men linjedommeren grep inn og informerte Berntsen om hendelsen.

Dermed fikk Barrantes gult kort.

- Hvis det var slag, skal det jo være rødt kort. Så lenge han kun fikk gult kort, må jo dommerens konklusjon ha vært at det ikke var slag, mener Aabrekk.

- Ikke så viktig å bli Tippeligaens raskeste I Lillestrøm-leiren ønsket de ikke å fokusere på hendelsen utad, men målscorer Erling Knudtzon hintet vagt om at det burde vært rødt kort.

- Jeg ønsker ikke å kritisere noen nå. Vi burde vunnet denne kampen, men dessverre roter vi det til mot slutten. Det er skuffende, sier hurtigtoget til Dagbladet.

Han løp fra alt og alle da han sendte kanarifuglene i ledelsen like etter pause.

- Hurtigheten er en av mine sterke sider. Den må jeg utnytte, og det klarte jeg i dag, forteller Knudtzon til Dagbladet.

I 2007 løp han 40 meter på 4,62. Overfor Dagbladet innrømmer han at han gjerne kunne tenke seg å sette ny Tippeliga-rekord.

- Det er klart det hadde vært kult å være Tippeligaens raskeste, men det er ikke så veldig viktig. Det er mange raske spillere, så det er vanskelig å si hvem som er raskst, sier spissen.

- Først og fremst må jeg jobbe med effektiviteten foran mål. Det er det som er mitt hovedfokus, sier han.

- Slo Barrantes? Han er jo verdens snilleste gutt