Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo bevisstløs motspiller

NHL-stjernen Todd Bertuzzi erklærte seg skyldig i dag.

(Dagbladet.no): Det var i mars i år det brutale overfallet skjedde: I en intens kamp kastet Vancouver Canucks-spilleren Todd Bertuzzi seg over Colorados Steve Moore, som til slutt ble båret bevisstløs bort med brukket nakke, hjernerystelse og dype kutt i ansiktet.

Bertuzzi ble suspendert av NHL, og har mistet til sammen 20 kamper og over 3,5 millioner kroner i lønn.

I dag erklærte spilleren seg skyldig i overfall.

Fulgt av lagkapteinen

Erklæringen regnes for å være en del av en avtale mellom aktoratet og forsvarerne. Aktor Garth Loeppky uttalte i dag at det ville blitt vanskelig å bevise ut over rimelig tvil at Bertuzzis overfall har ødelagt Moores hockeykarriere.

Moores advokat ba retten om å utsette saken til januar, slik at offeret selv kan komme til Vancouver og gi sin forklaring.

Bertuzzi ble fulgt i retten av sin kone og lagets kaptein, Marcus Näslund. Som grunn for overfallet, oppgav Bertuzzi at Moore bare minutter tidligere hadde taklet Näslund stygt.

Om den nåværende tilstanden til Moore, sa aktor Loeppky:

OVERFALLET: Steve Moore ble fraktet ut på båre etter den stygge episoden, der Todd Beruzzi også skal ha slått Moore mens han lå nede. Foto: Scanpix/AP
OVERFALLET: Steve Moore ble fraktet ut på båre etter den stygge episoden, der Todd Beruzzi også skal ha slått Moore mens han lå nede. Foto: Scanpix/AP Vis mer

- Han har gode og dårlige dager. Han har ikke kommet seg tilbake til skøyter eller hockey.

Slipper trolig fengsel

Moore kan fortsatt bare trene lett, og sliter med ettervirkningene av hjernerystelsen.

Det er forventet at Bertuzzi slipper unna fengsel, og han vil sannsynligvis også slippe anmerkning på rullebladet. Den opprinnelige strafferammen var 18 måneders fengsel.

NHL-talsmann Bill Daly sa i dag at de forventer at Bertuzzi vil ta kontakt med dem for å forsøke å få tilbake spillerlisensen.

ANGRENDE SYNDER: Todd Bertuzzi ankom retten sammen med kona.
SLITER FORTSATT: Steve Moore er ikke sikker på om han noen gang kommer tilbake på isen igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media