Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo Demidov i ansiktet, ødela for lagkompisene og hjalp Brann: - Tullete oppførsel

Til tross for en marerittåpning, klarte nyopprykkede Brann å snu 0-2 til 2-2 borte mot gullkandidat Strømsgodset.

KOKTE: Det kokte over for Flamur Kastrati da han slo Vadim Demidov og ble utvist mot Brann. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KOKTE: Det kokte over for Flamur Kastrati da han slo Vadim Demidov og ble utvist mot Brann. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

• Strømsgodset - Brann 2-2 (2-1)

OSLO/DRAMMEN (Dagbladet): Etter ett år i OBOS-ligaen er endelig Brann tilbake der de mener de hører hjemme: i Tippeligaen. I dag ledet Lars Arne Nilsen sine elever til deres første kamp i Tippeliga-comebacket.

Det startet slik det sluttet i 2014: med et mareritt. Øyvind Storflor scoret etter bare fire minutter, og da Tommy Høiland doblet ledelsen i sin Godset-debut, så det bekmørkt ut for Brann.

Men der Brann i 2014 ofte falt sammen etter en slik start på kampen, viste det nyopprykkede laget den lagmoralen og karakteren som sikret opprykket i fjor.

Erik Huseklepp skal ha mye av æren for  snuoperasjonen etter sin lekre og svært viktige scoring like før pause. Også Strømsgodset Flamur Kastrati skal ha sin del av æren - og skylden for Godsets del - da han slo Vadim Demidov og ble utvist.

- Det er et soleklart rødt kort. Det er tullete oppførsel fra Kastrati, raste TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Like etter utlignet Brann og Jakob Orlov og sikret ett knallsterkt poeng i den vanskelige serieåpningen på beryktede Marienlyst.

Beklaget til hele Drammen Kastrati sier følgende til Dagbladet:

- Jeg kan bare beklage til hele Drammen. Det var min feil. Det røde kortet var riktig. Og det var selvfølgelig veldig dumt av meg. Jeg skulle ikke gjort det, sier kantspilleren til Dagbladet.

- Men jeg skulle også hatt straffe. Jeg fikk en smell i hodet. Og fordi jeg var litt groggy og prøvde å beskytte meg etter smellen i hodet, gjorde jeg det jeg gjorde, forklarer Kastrati.

Demidov fikk imidlertid ikke vondt av Kastratis slag.

- Det var litt temperatur, så slo han meg i ansiktet. Men han slo meg så svakt at jeg stod oppreist, sier Demidov.

Glad Brann-trener Kastratis trener var skuffet etter poengtapet.

- Det var et riktig rødt kort. Og Flamur er enig. Det fikk selvfølgelig innvirkning på kampen, de utliknet jo også rett etterpå. Men enda verre var det vi gjorde da det var 45 sekunder igjen av første omgang og vi bare skulle sikre ledelsen til pause. Istedenfor å holde på ballen, bare slår vi den fra oss, og så går Brann opp og scorer, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Dagbladet.

- Det gjorde at vi var i kjelleren i pausen. Brann fikk en veldig opptur. Det snudde veldig mye. Og der har du grunnen til at vi ikke vant. Hadde vi tatt med oss 2-0 til pause ville alle poengene vært våre.

Trenerkollega Lars Arne Nilsen var langt med fornøyd etter poengdelingen i Drammen.

- Vi visste hva vi skulle gjøre. Og det gjorde vi. Lå lavt, stengte av rom og gjorde det vanskelig for dem. Ja, de scoret to, men det var mer personlige feil. Taktisk gjorde vi en bra kamp, sier Nilsen til Dagbladet.
Marerittåpning Etter bare fire minutter scoret gulloutsideren Strømsgodset mot bergenserne. Øyvind Storflor snek seg fri på bakerste stolpe og sørget for en verst tenkelig start på Branns comeback i det gjeve selskap.

Den tidligere Rosenborg-spillerens scoring var en brutal Tippeliga-velkomst for nyopprykkede Brann. Det kunne knapt vært verre for Bergens stolthet mot et Godset-lag som spilte vakker angrepsfotball i åpningsminuttene.

18 minutter viste kampuret da Godset-debutanten Tommy Høiland fikk sin første store målsjanse for sin nye klubb. Denne gang var Storflor tilbake i sin vante servitørrolle, men Høiland headet innlegget like over mål.

Slaktet Brann etter Høiland-scoring Et kvarter senere kunne imidlertid Høiland juble. Den lynraske bakromsspissen gikk først i hodeduellen, før han selv jaktet andreballen og utnyttet hårreisende forsvarsspill i Brann-leiren. Amin Nouris sleiv ble barnemat for Høiland, som enkelt satte inn 2-0 til Godset.

- Det er fryktelig forsvarsspill av Brann. Det er totalt svikt, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

På overtid i 1. omgang fikk imidlertid hele Bergen tent et nytt håp. Erik Huseklepp viste god, gammel klasse da han vendte inn i banen og banket ballen opp i vinkelen fra skrått hold. Det var en klassescoring fra den tidligere landslagsspilleren.

- Jeg drømte om det i natt. At Erik kom til å være god og score mål. Han har vært veldig bra på trening den siste uka. Og det fikk han betalt for. Det var godt å se, sier trener Nilsen til Dagbladet.

Like etter pause fikk Storflor en enorm mulighet til å score sitt andre mål for dagen etter fremspill fra Flamur Kastrati, men denne gang mislyktes veteranen i skuddøyeblikket.

Kastrati slo Demidov i ansiktet I det 72. minutt havnet Kastrati i et svært negativt søkelys etter en duell med Vadim Demidov.

Situasjonen endte med at Kastrati slo Demidov i ansiktet rett foran dommer Svein Oddvar Moens øyne. Da var det kun én utvei: rødt kort og marsjordre for Godset-spilleren.

- Det koker i topplokket hans, men du kan ikke slå. Det er et soleklart rødt kort. Det er tullete oppførsel fra Kastrati, raste Mathisen fra kommentatorbua.

«Slaget i Drammen» var godt nytt for Brann. Og rett etter utvisningen scoret gjestene med én mann mer på banen. Innbytter Jakob Orlov lurte seg fri på bakerste stolpe og headet inn Huseklepps kreminnlegg til 2-2. Brann hadde slått tilbake!

Plutselig var det Brann-fansen som sang høyest i Drammen igjen. Bergenserne jaktet matchvinnerscoringen nå som de var én mann mer, men heller ikke Godset var fornøyde med ett poeng, selv om Kastrati var utvist.

Godset var nærmet den avgjørende scoringen, men mot Branns elleve mann klarte de aldri å trenge igjennom. Dermed endte det 2-2 mellom Strømsgodset og Brann.

Det som startet som et mareritt for Brann, ble i stedet et mesterlig comeback.

- Det føles som en seier, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Følg resten av Tippeliga-runden her.

JUBEL: Branns Erik Huseklepps reduseringsmål var svært viktig for bergenserne i det sterke comebacket borte mot Godset.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
JUBEL: Branns Erik Huseklepps reduseringsmål var svært viktig for bergenserne i det sterke comebacket borte mot Godset. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer