Slo Ding for første gang

Magnus Carlsen (28) slo ring om sammenlagtledelsen da han slo kineseren Ding Liren for første gang i vanlig langsjakk torsdag.

I FORM: Magnus Carlsen har ikke tapt på 76 kamper.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
I FORM: Magnus Carlsen har ikke tapt på 76 kamper. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Seieren betyr at Magnus Carlsen har spilt 76 partier på rad uten tap i langsjakk. Seieren mot Ding var hans tredje på rad i Grand Chess Tour i Zagreb, og nordmannen topper turneringen med tre runder igjen å spille. Han har et halvt poeng ned til amerikaneren Wesley So på 2.-plass.

En stund lå Magnus Carlsen i svart én bonde under i partiet mot Ding, men fram til det 30. trekket var det nordmannen som hadde tilrevet seg overtaket. Etter 34 trekk viste datamaskinene at det var Carlsen som lå poenget foran, eller en bonde over om du vil. I tillegg lå nordmannen best an tidsmessig, og derfra bare moste han Ding i stykker.

Sluttspillet til Carlsen ble betegnet som vakkert av ekspertene på nettstedet chess 24. Det la han ikke skjul på selv heller.

- Dette var en spesiell seier siden jeg ikke har slått Ding før i langsjakk, og i tillegg skjedde det med svart, sa en strålende fornøyd Carlsen.

- Men turneringen i seg selv er ikke over. Det er bare et halvt poeng ned til So, sa Carlsen.

Magnus Carlsen åpnet storturneringen i Zagreb med seier over nederlandske Anish Giri med svarte brikker. Deretter ble det remis i tur og orden mot Vishy Anand, Faboiano Caruana, Shakhrijar Mamedjarov og Sergej Karjakin. Tirsdag slo verdensmesteren tilbake med seier over Hikaru Nakamura fra USA, og onsdag var det russeren Jan Nepomnjatsjtsjij som måtte innse at Carlsen ble for sterk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer