TOMÅLSSCORER: Romelu Lukaku. Foto: Phil Duncan/prosports/rex/shutterstock
TOMÅLSSCORER: Romelu Lukaku. Foto: Phil Duncan/prosports/rex/shutterstockVis mer

Manchester United vant 3-1 mot Crystal Palace

Slo Ferguson-rekord da Lukaku ble matchvinner

Romelu Lukaku tomålsscorer da Manchester United tok sin åttende strake borteseier.

  • Crystal Palace - Man Utd 1-3 (0-1)

SELHURST PARK (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United trosset skadene og vant 3-1 borte mot Crystal Palace i kveld.

Romelu Lukaku vartet opp med to scoringer, mens Ashley Young scoret det tredje målet for United.

- Vi ønsker å dominere kampene. Vi vil score mål og vi vil holde buret rent. Vi hadde denne kampen under kontroll, sa Romelu Lukaku etter kampen.

Seieren mot Crystal Palace gjør at Solskjær står med åtte strake borteseire i alle turneringer. Den forrige rekorden var på sju strake seire (i 1993 og 2002) under Alex Ferguson. I løpet av de kampene scoret Solskjær seks mål.

I bortekamper mot Cardiff, Newcastle, Tottenham, Arsenal, Leicester, Fulham, Chelsea og i kveld Crystal Palace, har United gått seirende ut.

- Det var en fantastisk borteseier. Dette er Manchester United, vi har en kvalitetsstall med kvalitetsspillere, og vi vil fortsette å oppfostre spillere. Alle lagene i ligaen har skader på denne tiden, forteller Solskjær til BBC, samtidig som han skryter av kveldens tomålsscorer.

- Lukaku hadde to gode mål, og han var flink i det oppbyggende spillet. Han jobber hardt på trening og spiller godt. Det er fint å se at spillerne griper muligheten - det er det det handler om i denne klubben.

Skadeflom

Crystal Palace kan vise til en mildt sagt begredelig statistikk mot Manchester United, der forrige seier kom i 1991.

Siden den gang hadde de møttes 21 ganger i ligaen.

Faktisk har ingen lag spilt flere kamper i Premier League mot et annet uten å vinne. 15 tap og fire uavgjort var fasiten for Crystal Palace mot Manchester United før kveldens kamp.

Likevel virket ikke et feilskjær hos Manchester United helt usannsynlig ettersom de røde djevlene kom med et skadeskutt mannskap.

Manchester United pådro seg fire skader i 0-0-kampen mot Liverpool på søndag, og før kveldens kamp var det hele ti spillere på skadelista til Ole Gunnar Solskjær.

Der Solskjær har rullert en del bakover på banen, har nordmannen oftest foretrukket Ander Herrera, Nemanja Matic og Paul Pogba på midtbanen, og Jesse Lingard, Marcus Rashford og Anthony Martial på topp.

Dermed var det opp til Romelu Lukaku og Alexis Sánchez å score målene for Manchester United.

- Ryktet er en ting, men potensialet er høyt. Jeg er sikker på, siden de to er gode kamerater, at de kan finne tonen sammen. Dette kan være muligheten for oss til å gi de sjansen til å finne formen og oss hodepine når alle blir friske, sa Solskjær på pressekonferansen før kampen.

Og for en respons Solskjær skulle få av den belgiske tankspissen.

Lukaku rettet opp kjempemiss

Der kampen skulle ende i to scoringer for Lukaku, åpnet derimot spissen med en bom av de sjeldne etter åtte minutter.

Luke Shaw slo inn et flott corner mot den svære belgieren, som fikk stå helt alene fra sju-åtte meter. Lukaku forsøkte seg på hel volley, men skuddet fløy over tverrliggeren til Vicente Guaita.

Minutter seinere smalt det i den andre enden da Andros Townsend fikk avsluttet fra fem meter, men engelskmannens skudd gikk like over.

Manchester United begynte å få et lite overtak da første omgang nærmet seg halvspilt, men etter 27 minutter var Townsend nære igjen.

Wilfried Zaha dro seg lekkert forbi to United-forsvarere, men ble stoppet utenfor sekstenmeteren. Townsend snappet opp ballen og forsøkte seg på en markkryper fra 18 meter, men ballen gikk et par meter til siden for stolpen.

Etter at Townsend hadde fått prøvd seg igjen etter sin miss, skulle også Lukaku få en ny sjanse, og da satt den.

Luke Shaw, som fikk mye skryt av Solskjær etter Liverpool-kampen, gikk på et flott raid på venstrekanten. Etter å ha gått forbi et par Palace-spillere, spilte backen ballen videre til Lukaku, som plasserte ballen i lavt i hjørnet fra 14-15 meter.

Lukaku-dobbel

Crystal Palace-fansen hadde ingen grunn til å ikke håpe på poeng etter første omgang, men Lukaku ville det annerledes.

Etter at Pogba hadde misset på en stor sjanse i åpningsminuttene etter en flott involvering av belgieren, tok Lukaku saken i egne hender.

Den svære spissen skubbet vekk en forsvarer i en duell på kanten av femmeteren, tok ned ballen og lempet den i nettet bak en sprellende Vicente Guaita.

Hjemmelaget trengte derimot bare en sjanse til å svare.

Jeff Schlupp gikk i krigen og vant ballen utenfor United-boksen. Deretter slo ghaneseren inn et strøkent innlegg foran mål, som Joel Ward stanget kontant bak David de Gea.

Crystal Palace øynet ett poeng, men sju minutter før slutt satte Solskjærs menn spikeren i kista. Pogba spilte fri Ashley Young på høyrekanten, og fra skrått hold banket engelskmannen inn Uniteds tredje for kvelden. Han var imidlertid mindre fornøyd med egen innsats tidligere i kampen.

- Jeg tar på meg skylden for målet imot. Jeg burde klarert ballen, sa Young til BBC etter kampen.

- Vi har skader, men vi har også en fantastisk stall. Alle må være klare og det var vi i dag. Dette var den åttende borteseieren på rad og vi må fortsette på samme måte.