OL

- Slo ikke hardt nok

Den tyske judoutøveren Martyna Trajdos (32) fikk flere til å reagere med sitt noe uvanlige ritual under OL.

OPPLADNING: Tyske Martyna Trajdos blir slått i ansiktet av treneren før kamp. Video: Discovery+. Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Det gikk ikke helt veien for den tyske judoutøveren Martyna Trajdos i 16-delsfinalen mot ungarske Szofi Özbas. Likevel maktet tyskeren å gjøre seg bemerket.

Før oppgjøret, som ble sendt på Discovery+, var det nemlig flere som la merke til en voldsom hendelse mellom Trajdos og trener Claudiu Pusa.

FERDIG: Martyna Trajdos fikk det ikke til å stemme. Foto: Annegret Hilse / Reuters / NTB
FERDIG: Martyna Trajdos fikk det ikke til å stemme. Foto: Annegret Hilse / Reuters / NTB Vis mer

Trajdos stoppet nemlig foran judomatta og snudde seg rundt, før Pusa tok godt tak rundt judogi-jakka hennes og ristet til med kraft. Etterfulgt av dette var to slag med flathånd før Trajdos gikk ut på matta for å konkurrere.

Flere har tatt til sosiale medier for å spørre hvor nødvendig dette er, og om det i det hele tatt er noe Trajdos selv er med på.

OPPDATERT: Dagbladet og Radio Norge oppdaterer deg på dagens viktigste nyheter på 1-2-3. Video: Radio Norge / Dagbladet Vis mer

På Instagram oppklarer hun selv hendelsen.

- Som jeg har sagt før, dette er det ritualet jeg har valgt før kamp. Treneren gjør akkurat det jeg vil for å motivere meg, skriver 32-åringen.

- Det ser ikke ut til at det var hardt nok, skriver Trajdos videre, og sikter til at hun røk ut av OL etter tapet mot Özbas.

Trajdos vant EM i judo i 2015, og kan også vise til en bronsemedalje fra VM i 2019. OL i Tokyo, som du kan følge på Discovery+, er 32-åringens andre OL. Hun var også med for fem år siden i Rio, der hun røk ut i andre runde mot brasilianske Mariana Silva.

Selv har hun også gjort seg bemerket for å snakke ut om viktigheten av mental helse i idretten, og judosporten har vært med på å styrke hennes karakter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer