Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo Kina uten å overbevise

Rein gruppefinale mot USA.

Det norske kvinnelandslaget i fotball fortsetter sin seiersrekke i Algarve-cupen. I dag ble Kina slått 3-1.

Dermed venter det en ren gruppefinale mot USA mandag. Både de norske og de amerikanske jentene har vunnet begge sine kamper så langt i turneringen og mandagens kamp avgjør hvem som får kjempe i finalen, og hvem som må nøye seg med bronsekamp.

Amerikanerne har et lite forsprang da de har bedre målforskjell. Men landslagstrener Bjarne Berntsen og co. lar seg ikke skremme.

- Jeg så USA spille mot Italia i dag, og det kommer til å bli en veldig spennende kamp. Vi har absolutt muligheten til å slå dem på en god dag, sa Berntsen til NTB.
Full kontroll
I dag hadde Berntsens elleve disipler full kontroll på det kinesiske laget i første omgang, men målene uteble inntil det var tre minutter igjen før pause. Etter godt norsk spill på høyrekanten var en kineser uheldig og satte ballen i eget nett.

- Det var en førsteomgang der vi hadde veldig god kontroll hele veien, uten å være veldig gode. En kineser var uheldig og satte ballen i eget mål, sa Berntsen.

Dermed kunne Norge gå til pause med ledelse, men kvarteret ut i annen omgang var det de norske jentene som surret i eget felt. Kina fikk corner, men ingen klarte å klarere ballen som til slutt seilte i mål bak Christine Colombo Nilsen.


Svarte med en gang
Men så viste Norge hva de er gode på: kontringer og effektivt spill. Anført av Ingvild Stensland og Lene Storløkken gikk Norge rett i angrep etter utligningen og det tok bare to minutter før Storløkken kunne sende Norge tilbake i føringen.

Helt på tampen av kampen økte Melissa Wiik til 3-1, dermed fikk hun en god markering av hennes 25. kamp med det norske flagget på brystet.

- Alt i alt er jeg fornøyd med kampen, vi er veldig effektive og dyktige i kontringsspillet. De kinesiske jentene overrasket ikke, de spilte som de gjorde under VM, forklarte Berntsen.


Godt med kampfri
Nå venter det to dagers kampfri for det norske laget, det tror landslagstreneren kan komme godt med før «finalen om finalen» mot USA.

- Heldigvis får vi litt hvile før den kampen. En ting er sikkert: vi skal være klare til kamp på mandag.

KONTROLL: Ingvild Stensland og Norge slo Kina i Algarve Cup i dag. Foto: AP/Scanpix
KONTROLL: Ingvild Stensland og Norge slo Kina i Algarve Cup i dag. Foto: AP/Scanpix Vis mer

I den første kampen i Algarve-cupen imponerte Norge med 4-2 seier over Italia. USA har også overbevist. Onsdag beseiret de Kina 4-0, mens Italia ble slått 2-0 fredag.

(NTB)

image: Slo Kina uten å overbevise
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media