Slo knockout på Newcastle

Paul Gallagher (19) banket inn kampens eneste mål på St. James' Park med knyttneven.

Newcastle skal få det tøft med å kapre en Champions League-plass denne sesongen om de fortsetter i den formen de har vist så langt i jula.

2. juledag reddet de ett poeng på overtid mot Leicester, i dag klarte de ikke å score hjemme mot Blackburn. Tvert imot var de et par ganger nær ved å gi bort en scoring til sin gamle storscorer Andy Cole med katastrofalt forsvarsspill.

Høyre hook

Dermed ikke ufortjent at de tapte, men måten avgjørelsen falt på, var ikke spesielt populær på tribunene på St. James' Park: Paul Gallagher vinner en duell i feltet med mye armbruk, og mens han dytter ned en forsvarer med venstrearmen, bokser han ballen i mål med høyrehånda. En real høyre hook.

Selv Blackburn-spillerne så ut til å være usikre på om de kunne feire scoring, men dommer Halsey blåste for scoring.

Blackburn-manager Graeme Souness forsvarer sin unge målscorer:

- Den ballen kunne endt hvor som helst. «Gally» mente ikke å score med skulderen eller hva det nå var den traff. Vi har ikke hatt flaks hittil i sesongen, ingen straffespark. Vi håper dette blir et vendepunkt for oss, sier Souness til Sky.

Raus Robson

Også Newcastle-manager Bobby Robson viste storsinn i forhold til den kontrolversielle scoringen til tross for den bitre smaken den må ha gitt.

- Det er stor diskusjon om målet, men i morgen tidlig er det uansett et mål. Det traff armen hans og han skuffet den inn. Dommeren så det ikke. Målet er suspekt, men noen ganger får du slike mål, andre ganger ikke.

Han mener tapet kom uventet etter en god periode - kanskje med unntak av 1-1 mot Leicester for to dager siden.

- De forsvarte seg godt, og Babbel headet vekk alt mulig, sier Robson til Sky.