Sommer-OL: Norge - Sør-Korea

Slo knockout på Sør-Korea

På åtte små minutter laget Norge hakkemat av Sør-Korea. Til tross for noe smårusk ble det en god OL-start. Thorir Hergeirsson kommer likevel med en advarsel.

RETT I BAKKEN: Sør-Koreas Migyeong Lee fikk et tøft møte med den norske forsvarsveggen. Foto: Bjørn Langsem
RETT I BAKKEN: Sør-Koreas Migyeong Lee fikk et tøft møte med den norske forsvarsveggen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020
Norge Norge
39 - 27
Sør-Korea Sør-Korea
Spillere

TOKYO (Dagbladet): De norske håndballkvinnene fikk en drømmestart på OL i Tokyo.

Thorir Hergeirssons mannskap hadde vunnet sju av de åtte siste møtene mot Sør-Korea, og i OL-arenaen hadde de full kontroll på det asiatiske laget. Norge vant 39-27, og flere av nøkkelspillerne viste hvilke klassespillere de er.

Blant dem Kari Brattset Dale - som ble kampens toppscore med elleve mål:

- De spiller et offensivt forsvar, og vi utnytter det godt. Da blir det mange sjanser for meg, og heldigvis scoret jeg mye, sier hun til Dagbladet.

Thorir Hergeirsson er enig:

- Hun var solid, og kunne ha scoret 14-15 mål. Hun fikk mange gode sjanser. Hun fikk mye plass å boltre seg på, men var god til å utnytte det, sier han til Dagbladet.

KAMPFAKTA

Norge – Sør-Korea 39-27 (18-10)

Norge: Silje Solberg, Katrine Lunde – Henny Ella Reistad 5, Veronica Kristiansen 7, Marit Malm Frafjord, Stine Skogrand 4, Nora Mørk 4, Stine Bredal Oftedal 3, Kari Brattset Dale 11, Marit Røsberg Jacobsen, Camilla Herrem 4, Sanna Solberg Isaksen 1, Kristine Breistøl, Marta Tomac.

Toppscorer Sør-Korea: Sim Ha-ein 5.

Utvisninger: Norge 5 x 2 min., Sør-Korea 2 x 2 min.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Advarer

Til tross for at åpningen så veldig bra ut med norsk øyne, advarer Thorir Hergeirsson om at Sør-Korea ikke er en målestokk per dags dato:

- Det har kanskje ikke vært så bra for dem å bare være i Sør-Korea det siste året. De mangler internasjonal matching, og er ikke like skarpe som de er når de er skarpe, sier han til TV Norge.

- Det er vanskelig å vurdere hvor bra angrepsspillet er med tanke på deres forsvarsspill, men det var bra, fortsetter Hergeirsson til Dagbladet.

Nora Mørk følger opp:

- Selv om ikke alt klaffer i dag så er vi klart bedre enn Sør-Korea. Det må vi ta med oss. De kom med mye av det samme som for to år siden. Det var ikke noe å være nervøs for, sier Nora Mørk til Dagbladet.

FORNØYD: Men Thorir Heigeirsson er opptatt av at det norske laget ikke kan legge for mye i åpningskampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: Men Thorir Heigeirsson er opptatt av at det norske laget ikke kan legge for mye i åpningskampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Rusk i starten

Etter litt smårusk de første minuttene bestående av noen personlige feil og et par stolpetreff av Hennie Reistad og Nora Mørk - tente det norske laget på alle sylindre.

Sør-Korea ga opp mye plass i eget forsvar, og kastet bort flere enkle baller i angrep.

Det straffet de norske spillerne nådeløst.

Sør-Korea scoret ikke et eneste mål mellom det fjerde og det tolvte minutt, mens Norge scoret åtte mål på den samme tida.

Camilla Herrem og Kari Brattset Dale kontret inn flere av dem, og plutselig hadde Norge en komfortabel ledelse. På toppen av det hele virket det som de offensive kombinasjonene til tider virkelig satt for det norske laget - selv om det manglet litt rytme til tider og det var vel mange bom.

Slik fortsatte det helt inn til pause. Norge ledet 18-10.

STYGT: Det var ingen selvfølge at Sky Brown (13) ville rekke OL etter dette fallet. Vis mer

Cruiset inn

Norges assistent Tonje Larsen var opptatt av at åtte mål ikke var en stor ledelse mot Sør-Korea, og at det norske laget måtte holde seg på tå hev.

Thorir Hergeirsson valgte å gi spillere som Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Veronica Kristiansen mye tid i den andre omgangen, og de takket for tilliten med å male Sør-Korea is senk.

Hvittrøyene fra Asia hang rett og slett ikke med når Norge giret opp, og i mål plaget Silje Solberg Sør-Korea. Hun endte med en redningsprosent på 45 prosent.

PS. Norges neste kamp er mot Angola på tirsdag, Montenegro torsdag, Nederland lørdag og Japan mandag 2. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer