Ada Hegerberg slått av lagvenninne

Slo Messi og Ronaldo: Kåret til årets spiller

Liverpools stopperkjempe Virgil van Dijk fikk prisen som årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) torsdag foran blant andre Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Hos kvinnene ble Ada Hegerberg slått av Lucy Bronze.

TIL TOPPS: Liverpool-spiller Virgil van Dijk fikk pris. Foto: Daniel Cole / AP / NTB scanpix
TIL TOPPS: Liverpool-spiller Virgil van Dijk fikk pris. Foto: Daniel Cole / AP / NTB scanpixVis mer

Forrige sesongs beste spillere ble hedret i forbindelse med mesterligatrekningen i Monaco torsdag kveld.

Den gjeveste prisen gikk til van Dijk. Nederlenderen spilte en avgjørende rolle da Liverpool vant mesterligaen forrige sesong.

- Først og fremst må jeg takke alle lagkameratene mine. Uten dem ville jeg ikke klart å oppnå det jeg har gjort det siste året. Jeg vil også takke familien min, sa prisvinneren.

- Jeg er svært stolt å få dette trofeet, og det er mye takket være alle som har hjulpet meg på veien, tilføyde han.

Van Dijk røpet deretter at den brasilianske ballartisten Ronaldinho har vært en av hans store forbilder.

Liverpool-keeper Allison Becker ble kåret til den beste keeperen i forrige sesongs mesterliga, mens van Dijk også fikk prisen som den beste forsvarsspilleren.

Prisen som den beste midtbanespilleren gikk til nederlandske Frenkie de Jong. 22-åringen bidro sterkt til at Ajax spilte seg fram til en overraskende mesterligasemifinale. I sommer forlot han Amsterdam-klubben til fordel for Barcelona.

Lionel Messi ble årets beste angriper. Den argentinske Barcelona-stjernen ble toppscorer i mesterligaen også forrige sesong.

UEFA-president Aleksander Ceferins egen pris ble også utdelt torsdag. Den gikk til den tidligere Manchester United-stjernen Eric Cantona.

Lagvenninne slo Hegerberg i kampen om UEFA-pris

Lucy Bronze ble kåret til årets spiller i europeisk fotball av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) torsdag. Ada Hegerberg var nominert til prisen.

Vinneren av prisen, som deles ut på bakgrunn av prestasjonene i 2018/19-sesongen, ble kåret i forbindelse med at gruppespillet i mesterligaen ble trukket i Monaco.

Hegerberg vant prisen for 2015/16-sesongen, men som i fjor måtte hun denne gangen se seg slått. Engelske Lucy Bronze, som er lagvenninne med den norske stjernen i Lyon, gikk seirende ut.

For ett år siden ble Hegerberg nummer to bak den danske Wolfsburg-stjernen Pernille Harder.