Slo nordisk tennisstjerne

Jan Frode Andersen imponerte i Italia ved å slå Finlands beste tennisspiller.

(Dagbladet.no): Nordmannen spiller i en 100 000 euro-turnering i San Marino i Italia. I dag spilte han seg til kvartfinalen i turneringen ved å slå finnen Jarkko Nieminen 7-6(4), 6-3.

Dagens seier var Jan Frode Andersen sin tiende på tolv kamper.

Tok lærdom

Nieminen er ranket som nummer 72 i verden, men i fjor ble han regnet som nordens beste spiller. Da var han nummer 29 i verden og hadde ikke engang en svenske foran seg på rankingen. Andersen tapte mot finnen i Davis Cup i 2003, men lærte mye av den kampen som han utnyttet i dag.

- Sist gang vi spilte fikk han meg til å løpe mye slik at jeg ble sliten. I dag tok jeg styringen tidlig i kampen ved å sette flere serveess og ved å være med offensiv mot nettet, sier Jan Frode Andersen til Dagbladet.no.

Penger og poeng

Nå gleder han seg til kvartfinalen på fredag, der han møter Hugo Armando fra USA. De to har møtt hverandre tre ganger tidligere, og Jan Frode Andersen har to seiere mot 26-åringen. Amerikaneren er for tiden rangert som nummer 285 i verden.

Jan Frode Andersen er nå sikret vel 25 000 kroner i prispenger og 19 poeng på verdensrankingen. Det betyr at han klatret rundt 10 plasser til et sted rundt 180 i verden.