Slo Norge - mener Norge er best

Frankrikes trener tror på norsk gull.

METZ (Dagbladet.no): Olivier Krumbholz var en veldig fornøyd mann i går kveld. Frankrike slo Norge med to mål, en sjelden triumf for VM-arrangøren.

- Det er ikke hverdagskost at vi slår Norge. Det skjedde vel sist gang i 2000, sier Frankrike-treneren.

Det er ikke helt riktig, for de franske jentene slo også Norge i oppkjøringen til VM for to år siden. Men bortsett fra sjeldne seire har det som regel blitt tap på dem mot Norge.

Tror på Norge

I går kveld stresset jentene til Krumbholz de norske ut av stilen. Frankrike spilte offensivt i forsvar, Norge gjorde mange tekniske feil og hjemmefavorittene kontret oss i senk.

- Men du skal ikke se bort fra at de lærer av dette og blir enda bedre utover i mesterskapet.

- Hva tror du om Norges sjanser i Paris?

- Russland er også et sterkt lag, med mange store spillere. Jeg mener likevel Norge er det beste laget, siden de spiller så rask håndball. Men russerne har størst potensial, sier Krumbholz til Dagbladet.no.

RAUS: Frankrikes og Norges trenere, Olivier Krumbholz og Marit Breivik, har en god tone seg imellom. I går var det Krumbholz som vant, men han tror likevel Norge vil stå igjen som vinner til slutt. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
RAUS: Frankrikes og Norges trenere, Olivier Krumbholz og Marit Breivik, har en god tone seg imellom. I går var det Krumbholz som vant, men han tror likevel Norge vil stå igjen som vinner til slutt. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Krever større fokus

Torsdag spiller jentene kvartfinale mot Sør-Korea i Paris. Selv om motstanden trolig er svakere enn Frankrike, har ikke Norge råd til flere feiltrinn nå.

- Nå får vi revansjere dette tapet, sier Gro Hammerseng.

Hun skulle gjerne vært denne lærepengen foruten. Det er ikke det at selvtilliten forsvant sammen med de to poengene, men jentene mistet litt av flyten og den gode følelsen.

- Det er jo bedre når alt går på skinner, men slik er det sjelden, sier Gro til Dagbladet.no.

Landslagssjef Marit Breivik vil nå bruke tida fram til kvartfinalen på å banke inn i hodene på spillerne at de må ha fullt fokus fra start. I de to siste kampene har Norge slitt i starten av kampen.

- Slik kan vi ikke ha det. Nå må vi ha alle spillerne opp. Det er nødvendig at alle jobber godt med dette inn mot neste kamp, sier Breivik til Dagbladet.no.

• Ragnhild Aamodt: - Ble litt sur da jeg ikke fikk spille mer

Slo Norge - mener Norge er best