SATSER KNALLHARDT:  Sarah Hendrickson hopper for USA. FOTO: NTB SCANPIX
SATSER KNALLHARDT: Sarah Hendrickson hopper for USA. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Slo opp med Tom Hilde: - Det har vært et tøft år

Sjetteplass for Hendrickson.

FALUN (Dagbladet): Sarah Hendrickson (20) fra USA er blant de største profilene i skihopping for damer. Fredag kom hun på sjetteplass i VM-rennet i Falun.

I Norge er hun også kjent som ekskjæresten til hopp-profilen Tom Hilde (27). De slo opp i mars i fjor, noe Hilde har bekreftet overfor media.

- Vi har fortsatt kontakt, og er venner. Det har vært et tøft år for meg, og det ble vanskelig med et langdistanseforhold, sier Hendrickson på sletta i Falun.

Hun fortsetter:

 -Jeg ønsker ikke å gå i detaljer. Han er en fantastisk gutt. Vi har kontakt av og til.

Skade i kneet Hendrickson pådro seg en skade i kneet under et treningshopp i Tyskland i august 2013. Hun rakk akkurat OL i Sotsji, men endte på en skuffende 21. plass.

EKSKJÆRESTER:  Tom Hilde og Sarah Hendrickson følger hopprennet på Lillehammer i desember 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EKSKJÆRESTER: Tom Hilde og Sarah Hendrickson følger hopprennet på Lillehammer i desember 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Etterpå har hun ikke klart å komme skikkelig tilbake. Nå ligger hun på 10. plass i verdensupen, i skarp kontrast til VM-gullet i 2013.

Også Tom Hilde har hatt trøbbel det siste året: Han ble vraket til OL, Hoppuka - og nå VM i Falun.

- Det er ikke det at han nødvendigvis hopper så dårlig. Det er noen ungutter på laget som hopper fenomenalt. Men jeg er overbevist om at han kommer tilbake, sier Hendrickson.

Gikk for medalje Om sin egen innsats i normalbakken sier hun:

- Jeg gikk naturligvis for medalje. Men det første hoppet mitt var ikke bra nok. Teknikken satt ikke med de forholdene som var. Det var litt frustrerende. Men sånn er idrett, og jeg ser framover.

USA kom på 7. plass i gårsdagens mix lagkonkurranse. Nicholas Alexander falt i sitt andre hopp, noe som fikk direkte følger for plasseringen. Tyskland vant, med Norge på andreplass.

- Når besøker du  Norge igjen?

- Jeg kommer til Oslo 11. mars, og skal hoppe verdenscupavslutningen i Holmenkollen, forteller Hendrickson.