Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slo seg opp

Renate M. Medby og Henriette Birkeland Kitel (bildet) er begge klare for VM-semifinale i boksing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to norske jentene vant i går hver sin kvartfinale i det første VM for kvinner og er begge sikret minst bronsemedaljer i mesterskapet.

Medby bokset kontant fra første runde i 54-kilosklassen og tok raskt kommandoen mot australske Michelle Grantham. Motstanderen kom aldri inn i kampen, som Medby vant enkelt 16-4.

Motstander i semifinalen lørdag blir franske Audry Garcia, en bokser Medby tidligere har tapt for. En heltent, formsterk norsk bokser lover imidlertid full innsats i revansjoppgjøret.

Henriette Birkeland Kitel nølte noe i første runde, men begynte å score poeng i andre runde av sin kamp mot Cindy Vastine. Den franske motstanderen var flink til å ødelegge underveis, men Birkeland Kitel holdt hodet kaldt og vant til slutt 16-6.

Semifinalemotstander i 51-kilosklassen blir canadiske Jeannine Garside, som den norske jenta slo i en meget jevn kamp under en turnering i Finland for seks uker siden.

(NTB)

MOT MEDALJE? Henriette Birkeland Kitel slo Cindy Vastine 16-6, og går nå til semifinale i det første VM i boksing for kvinner. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart